Poliția, razie de amploare la Cluj. Câte amenzi s-au dat

Poliția, razie de amploare la Cluj. Câte amenzi s-au dat

Polițiștii clujeni au acționat marți în vederea menținerii unui climat de ordine si siguranță în piețele și zonele aglomerate din oraș, precum și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul epidemiei cu COVID-19, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Polițiștii clujeni au aplicat zeci de amenzi marți în cadrul unei acțiuni care s-a desfășurat pe parcursul a 12 ore în și care a vizat mai multe zone din Cluj-Napoca. Oamenii legii au acționat în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică în piețele și zonele aglomerate.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor și verificarea respectării măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea pandemiei și creșterea gradului de disciplină rutieră. În intervalul 17:00-19:00, activitatea preponderent preventivă a polițiștilor din cadrul Secției 4 Cluj-Napoca a condus la legitimarea a 30 de persoane, verificarea a 10 societăți comerciale și a 20 de producători agricoli.

Polițiștii au informat despre obligația purtării măștii de protecție, iar pentru abaterile constatate în intervalul menționat au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform legislației rutiere și a activității de comerț, fiind totodată reținute două permise de conducere. La acțiune au participat, alături de polițiști, lucrători din cadrul Direcției Poliției Locale Cluj-Napoca.

***

Tot marți, polițiști din cadrul Secției 7 Cluj-Napoca au fost angrenați într-o activitate cu caracter preventiv, în mediile și zonele de interes operativ. S-a urmărit prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și creșterea gradului de disciplină în randul participanților la traficul rutier.

Menționând câteva dintre zonele unde s-a acționat - Calea Dezmirului – Platanilor, în intervalul  17:00 – 18:00, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, șase pentru încălcări ale legislației rutiere. Polițiștii au legitimat 30 de persoane, fiind controlate 23 de autovehicule.

***

Poliţiştii din Cluj-Napoca au acţionat, în intervalul orar 14:30-20:30, în zona pieţelor Mărăşti, IRA şi Mihai Viteazul, fiind legitimate 83 de persoane şi verificaţi 22 de agenți economici. Ei au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, cinci pentru nerespectarea legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Patru sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea legii, iar alte trei, pentru alte abateri.

Acţiunea a continuat pe timp de noapte, poliţiştii acţionând în intervalul orar 23:00-02:00, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere cauzate pe fondul vitezei excesive şi a conducerii sub inflenţa alcoolului.

Au fost verificate zone precum Bd. 21 Decembrie, Calea Dorobanților sau parcarea situată pe strada Năvodari, astfel urmărindu-se prevenirea întrecerilor neautorizate între conducătorii auto. Poliţiştii au legitimat 73 de persoane şi au verificat 62 de vehicule.

42 de conducători auto au fost verificați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier. Tododată, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere unui conducător auto care a depăşit  viteza legală cu peste 50  km/h, în localitate.

Comenteaza