Poliţia de Frontieră pune barieră traficului cu echipament medical

Poliţia de Frontieră pune barieră traficului cu echipament medical

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi că sunt încercări zilnice de a se scoate din ţară tiruri încărcate cu materiale sanitare, care sunt blocate de Poliţia de Frontieră.

"Se încearcă, dar avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Poliţia de Frontieră, le mulţumim colegilor noştri care stopează zilnic tiruri care încearcă să scoată echipament din România, datorită acestui fenomen speculativ. Prin explozia de cazuri din Franţa, Spania, Italia, practic, avem o piaţă rarefiată, şi atunci au apărut aceste fenomene speculative, pe care le-am blocat prin ordin de ministru. Sunt tentative, numai că ele se blochează în vamă şi se întorc la punctul de plecare. Suntem semnalaţi zilnic de către colegii de la Poliţia de Frontieră. Se întorc în depozite, de unde vor fi vândute în România, pentru spitalele din România", a afirmat Costache într-un interviu acordat Digi24.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că joi a ajuns, din Turcia, un transport de materiale sanitare care vor fi distribuite spitalelor de boli infecţioase unde sunt trataţi în acest moment pacienţii cu COVID-19, constând în două milioane de măşti de protecţie şi aproximativ 50.000 de combinezoane.

Victor Costache a adăugat că a început şi în ţară producţia de măşti şi de combinezoane, în judeţele Sibiu şi Maramureş.

Comenteaza