Politician din Cluj, îmbogățit peste noapte? A primit 14 apartamente într-un an

Politician din Cluj, îmbogățit peste noapte? A primit 14 apartamente într-un an
| Foto: Arhiva

Un consilier județean din Cluj deține o casă și nu mai puțin de 15 apartamente, 14 dintre acestea, dobândite anul trecut.

Laurențiu Oprea este consilier județean PSD în Cluj și are un venit de aproximativ 2.000 de lei pe lună. Până aici nimic ieșit din comun, însă, politicianul și-a publicat recent declarația de avere unde apar 14 apartamente dobândite în anul 2019, prin donație

Potrivit stirileprotv.ro, Oprea spune că sunt donație de la fiu, dar susține că el le-ar fi construit, în timp, însă ar fi renunțat la dreptul de proprietate înainte de a intra în politică și acum s-a gândit să le ia înapoi.

Consilierul județean își justifică averea apărută peste noapte prin tranzacțiile făcute cu aproape 20 de ani în urmă. Atunci, pe când era angajat la Garda Financiară, ar fi vândut o casă cu 130.000 de dolari.

„Deci apartamentele l-am construit în anul 2003. Le-am făcut cu forțe proprii”, a declarat Laurențiu Oprea, conform sursei citate. 

Poza noua 24.06.2020

Reprezentanții Consiliului Județean precizează că acest du-te-vino cu proprietăți nu îi privește. Laurențiu Oprea nu este angajat al instituției, iar restricțiile pe care le are sunt mici.

Purtătorul de cuvânt Consiliului Județean: „Cu siguranță, Agenția Națională pentru Integritate, va trebui să cerceteze dacă va fi sesizată, iar dacă ANI, la rândul ei, va sezisa și alte instituții, cosilierul județean va trebui, oricare ar fi el, de la orice partid, ar trebui să dea curs invitațiilor instituțiilor și să își lămurească siguația”.

 

Comenteaza