Poliţist acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, află azi la Cluj dacă face închisoare

Poliţist acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, află azi la Cluj dacă face închisoare
Procurorii clujeni acuză un ofiţier maramureşean de poliţie de trafic de influenţă în formă continuată. A fost reţinut pentru 24 de ore iar azi Curtea de Apel Cluj judecă cererea procurorilor de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Biroul teritorial Baia Mare - Serviciul teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă de Marcel Făcăeru, un ofițer de poliţie în cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureş, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență în formă continuată. Procurorii susţin că Făcăeru, în calitatea sa de ofițer de poliţie în cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureş, mod repetat, a pretins şi primit suma de 1.500 lei, un ceas în valoare de 450 lei, 4 cauciucuri cu jante, un radiocasetofon cu TV încorporat şi suma de 300 de euro de la două persoane denunţătoare, pentru ca, prin folosirea influenţei sale, să intervină pe lângă un coleg, agent de poliţie în cadrul aceluiași serviciu, şi să-l determine să urgenteze cercetările într-o cauză penală care îl viza pe fostul soț al uneia din persoanele denunțătoare.

Persoana cercetată era suspectată de comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de droguri.
De asemenea, inculpatul Făcăeru Marcel a mai pretins de la denunţători şi suma de 700 euro pentru a interveni pe lângă procurorul care urma să formuleze propunerea de arestare preventivă faţă de ruda unuia dintre denunțători, susţin procurorii.


La data de 9 aprilie 2013, inculpatul Făcăeru Marcel a primit de la denunțători suma de 300 de euro, în schimbul serviciilor promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Procurorii anticorupţie au dispus ieri reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Etichete
Comenteaza