Poliţist din Cluj, în ajutorul un ucrainean rămas fără benzină pe autostradă

Poliţist din Cluj, în ajutorul un ucrainean rămas fără benzină pe autostradă

Un poliţist clujean a ajutat un ucrainean rămas fără benzină pe Autostrada Turda-Borș.

"Traficul pe Autostrada A3 Turda-Borș se anunța liniștit ieri, iar evenimentele nu se anunțau a fi ieșite din tipar. Cu toate acestea, o serie de apeluri la 112 la capătul cărora un cetățean străin încerca să semnaleze faptul că are nevoie de ajutor, aflându-se pe banda de urgență, între Gilău și Nădășelu, aveau să schimbe cursul zilei.

Aflat în patrulă, agent șef de poliție Pop Rareș s-a deplasat conform indicațiilor primite prin dispecerat la km 53, respectiv locul în care avea să găsească un conducător al unui ansamblu de vehicule, din Ucraina, ușor neliniștit.
Pentru că șoferul nu putea comunica decât în limba maternă, Rareș nu a stat prea mult pe gânduri și a reușit să stabilească un contact de la Ambasada Ucrainei, ocazie cu care a aflat că cel ce se afla alături de el a rămas fără combustibil în plină autostradă, neavând bani asupra sa sau măcar posibilitatea de a apela oriunde altundeva, în afara autorităților.

Cum firul era pe jumătate deznodat, nu a fost greu să ia legătura, prin intermediere și prin bunăvoința celor de la Amabasadă, cu angajatorul ucrainean al conducătorului, care a fost dispus să transmită bani agentului, pentru a cumpără cele necesare continuării deplasării.

Nu a contat faptul că suma nu avea să ajungă mai devreme de 48 de ore, Rareș a decis să achiziționeze din banii proprii 100 de litri de combustibil și bineînțeles, ceva de mâncare pentru drumul lung ce avea să îl parcurgă conducătorul ansamblului de vehicule, mult mai liniștit la acel moment .

Mulțumim Rareș, pentru că ai marcat km 53 de pe Autostrada A3 Turda-Borș cu o faptă bună și pentru că ai dat dovada că, în atare situații, un gest frumos poate înfrânge bariere în comunicare", transmite Poliţia Cluj. 

loading...
Comenteaza