Poliţist, reţinut după ce a primit mită de 8 ori. Unde ascundea banii

Poliţist, reţinut după ce a primit mită de 8 ori. Unde ascundea banii

Un poliţist a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru luare de mită. Aceasta nu este însă prima abatere a omului legii.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este vorba despre un agent principal din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa care a luat mită 200 lei pentru a nu sancţiona o încălcare a legislaţiei rutiere, el fiind reţinut, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie.

Din datele făcute publice, poliţistul nu se află la prima abatere de acest gen, el fiind acuzat că a primit mită în cel puţin opt cazuri, dintre care trei de la investigatori sub acoperire, în cursul anilor 2018-2019.

"La data de 15.10.2019, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţeri din cadrul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a unui agent principal de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud - Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa, în timp ce a primit suma de 200 lei, cu titlu de mită, de la un investigator sub acoperire pentru a nu aplica măsurile legale pentru o abatere la regimul circulaţiei rutiere. Asupra acestuia s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (8 acte materiale dintre care 3 de la investigatori sub acoperire), pe care le-a comis pe parcursul anilor 2018-2019", se arată în comunicat.

Agentul principal de poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza