Politistii clujeni, mereu la datorie. Peste 950 de sanctiuni aplicate într-o saptamana

Politistii clujeni, mereu la datorie. Peste 950 de sanctiuni aplicate într-o saptamana
Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj desfasoara constant actiuni pentru prevenirea si combaterea activitatile ilicite. Astfel de controale au avut loc si pe parcursul saptamanii trecute.

În cadrul actiunilor au fost constatate 27 de infractiuni flagrante de natura judiciara, economico-financiara, precum si infractiuni rutiere. De asemenea, politistii au identificat 40 de persoane banuite de comiterea unor infractiuni. Dintre acestea, 14 au fost retinute pentru 24 de ore, iar fata de opt dintre ele instanta competenta a luat masura arestarii preventive.

Totodata, au fost depistate doua persoane urmarite si au fost puse în aplicare sase mandate de executare a pedepsei închisorii.

De asemenea, s-a verificat activitatea a 150 de unitati comerciale, precum si respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de catre 181 entitati.

Între 8 si 14 iunie, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 971 de sanctiuni contraventionale, dintre care cele mai multe au vizat abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si încalcari ale Legii 61/1991 privind ordinea si linistea publica.

"Având în vedere abaterile depistate, precum si în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetateni sa constientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îsi iau toate masurile de prevenire, politistii rutieri au retinut 35 de permise de conducere si au retras 21 de certificate de înmatriculare", au precizat reprezentantii IPJ Cluj. 

Totodata, s-au confiscat mai multe bunuri detinute, respectiv comercializate fara respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 560.000 de lei. Printre acestea se numara cele aproape 600.000 de tigarete de contrabanda care au fost ridicate în urma unui control în trafic.

Comenteaza