Foto Poluare pe un afluent al Someșului. Apa are un aspect albicios

Poluare pe un afluent al Someșului. Apa are un aspect albicios
| Foto: https://www.facebook.com/ApeleRomaneSomesTisa
Poluare pe un afluent al Someșului
Poluare pe un afluent al Someșului
Poluare pe un afluent al Someșului
Poluare pe un afluent al Someșului

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa anunță descoperirea unor urme de poluare pe Valea Salcă, afluent al Someșului.

"Evenimentul a fost sesizat în seara zilei de 31 mai 2023. Reprezentanții instituției noastre s-au deplasat imediat la fața locului.

În zona podului de pe strada Dragoș Vodă, apa văii avea un aspect albicios, pe toată lățimea cursului de apă, pe o lungime de aproximativ 200 de metri. Nu a fost semnalată mortalitate piscicolă.

În această dimineață, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au reluat verificările. Nu au mai fost observate urme ale incidentului produs ieri.

Din datele de care dispunem până în acest moment, rezultate din investigaţiile în teren, apreciem că efectul produs este unul local.

Totodată, specialiștii instituției noastre au prelevat probe de apă. În momentul actual, analizele sunt în curs de determinare.

Vom reveni cu informații, în momentul în care vor fi procesate rezultatele analizelor calitative ale probelor de apă", anunță Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza