Poluarea de pe Arieş a ajuns în Cluj. S-a găsit o soluţie provizorie

Poluarea de pe Arieş a ajuns în Cluj. S-a găsit o soluţie provizorie
Compania Cupru Min, de care aparține iazul de decantare Valea Șesei, unde luni s-a înregistrat o avarie tehnică soldată cu poluarea cu steril a râului Arieș, a găsit o soluție provizorie pentru stoparea debușării, fără a fi rezolvată cauza acesteia, motiv pentru care solicită Ministerului Economiei să trimită echipe de specialiști în zonă.

Împreună cu acești specialiști ar trebuie identificată o decizie pe termen lung privind gestionarea problemei.

'Este o problemă pe care noi, Cupru Min, nu o mai putem gestiona singuri. (...). Așteptăm specialiștii să vină în zonă să ne consultăm împreună și să găsim o soluție să vedem ce să facem. (...). Am apelat la minister să ne sprijine, să trimită echipe de specialiști în zonă ca să putem lua o decizie pe termen lung privind gestionarea problemei', a declarat miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba, Mircea Goia, șef de carieră la Cupru Min, citat de agerpres.ro. 

El a menționat că, pentru stoparea poluării, a fost aplicată o soluție de moment, dar cauza nu este eliminată atâta timp cât prin galerie circulă apă.

Unda de poluare era miercuri între Turda și Cîmpia Turzii, pe raza județului Cluj.

Comenteaza