Poştaşii se pregătesc să iasă în stradă. Vor protest pentru că se anunţă disponibilizări şi tăieri salariale VIDEO

Poştaşii se pregătesc să iasă în stradă. Vor protest pentru că se anunţă disponibilizări şi tăieri salariale VIDEO
Poştaşii se pregătesc să iasă în stradă, după ce conducerea companiei a anunţat că va face disponibilizări şi va apela la reduceri salariale. Angajaţii îşi acuză şefii că nu iau nici o măsură reală pentru redresarea companiei şi că noile concedieri le vor afecta activitatea. Un miting de amploare al poşaşilor va fi organizat săptămâna viitoare la Bucureşti, iar apoi sindicaliştii vor picheta zilnic prefecturile din ţară.

În luna septembrie conducerea Poştei Române a semnat cu sindicatele o înţelegere prin care se obliga ca timp de 12 luni să nu mai facă disponibilizări şi reduceri salariale. Liniştea a durat numai câteva luni, deoarece reprezentanţii companiei au anunţat că vor lua noi măsuri de reducere a cheltuielilor: tăierea tichetelor de masă, zile libere neplătite sau desfiinţarea unor unităţi. Vezi ce spune liderul de sindicat Carol Sinka, în materialul video

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi spun că toate aceste măsuri vor afecta activitatea companiei. "Va fi foarte greu pentru factorul poştal, va trebui să distribuie un număr dublu de trmiteri", spune Cornel Maja, factor poştal.

Poştaşii vor organiza pe 12 februarie un mare miting de protest, la care sunt aşteptate să participe peste 4.000 de persoane.

În prezent, poşta din Cluj are peste 200 de angajaţi.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza