Poveste tristă cu apel la 112 în Cluj-Napoca la un preinfarct: ”Există oameni și în afara UNTOLD-ului!”

Poveste tristă cu apel la 112 în Cluj-Napoca la un preinfarct: ”Există oameni și în afara UNTOLD-ului!”

Un cititor al ZIUA de CLUJ ne-a relatat pe numărul de WhatsApp al redacției ce a pățit în timpul festivalului UNTOLD, când fost nevoit să apeleze la serviciul 112 pentru mama lui, pentru prima dată în cei 62 de ani de viață ai acesteia. 

”Bună ziua. Aș dori să aduc în atenția dumneavoastră o problemă de care ne-am lovit aseară (vineri, 4 august - n.red.) în momentul în care am apelat la serviciul de ambulantă al municipiului Cluj-Napoca.

La ora 21:13 primul apel la 112 în care explic situația mamei mele că nu reușește să stea în picioare, acuză dureri mari în zona inimii (nefiind cunoscute boli de inimă), abia reușește să vorbească. Operatoarea îmi cere să vorbească cu ea, îi pun telefonul pe speaker și cu greu schimbă câteva cuvinte.

Mi se spune să aștept că o să vină cineva. După 15 minute în care nu se întâmplă nimic și văzând că situația se înrăutățeşte, nu mai reușea să țină nici ochii deschiși, nu mai puteam comunica cu ea, se vedea cu ochiul liber că suferă crunt, revin cu un nou telefon la 112, îmi răspunde exact același operator, îi explic noua situație şi doar după multe insistenţe mi se spune că o să trimită o ambulanţă după ce se va elibera şi să o aștept în stradă!!!!!

Am așteptat alte 15 minute în stradă sa ajungă ambulanţa (durează maxim 4 minute de la bază să ajungă la noi acasă) care venea cu calm fără mijloace luminoase şi sonore pentru că se pare că doamna operator nu a tratat cazul mamei mele ca şi o urgenţă, în consecință a ajuns un ambulanțier cu o asistentă.

Primele analize în regim de urgenţă făcute de doamna asistentă au scos la iveală că superba de hipertensiune (era deja 203), deja nu mai coopera deloc mama, era într-un fel de fibrilație moment în care a chemat şi SMURD-ul (lucru înțelept din partea dânsei) care a ajuns în maxim 4 minute.

După mai mult de o oră în ambulanţa SMURD-ului în care nu au reușit să-i scadă tensiunea la un nivel acceptabil şi să înțeleagă ce este cu durerea la inimă, o transportă la spital unde pe lângă faptul că au administrat ceva greşit, lucru spus de doamna doctor care s-a ocupat la spitalul municipal, s-a descoperit ca mama a suferit un preinfarct !!!!!”, relatează cititorul ZIUA de CLUJ.

Acesta se întreabă ce s-ar fi întâmplat cu mama lui dacă nu făcea al doilea apel la 112 şi la cine si cum poate  face o plângere oficială cu privire la ce s-a întâmplat? "Iar ca observație, există oameni și în afara Untold-ului care au nevoie de servicii de urgenţă pe durata festivalului, în cazul de faţă, o persoană care a chemat pentru prima data ambulanta în cei 62 de ani", mai adaugă cititorul nostru, profund dezamăgit de felul în care autorităţile înţeleg să le ofere ajutorul de urgenţă cetăţenilor, chiar şi acelor cetăţni ai oraşului care nu au fost la festival.   

Comenteaza