Povestea care a îngrozit Clujul: “De cazul Someșul ați auzit? Ştiţi cum l-au prins"

Povestea care a îngrozit Clujul: “De cazul Someșul ați auzit? Ştiţi cum l-au prins"
| Foto: adevarul.ro

Crimele de la Caracal au readus în lumină cazurile de criminali în serie din istoria României, iar istoricul Mădălin Hodor a spus povestea celui care a îngrozit Clujul înainte de 1989.

Odată cu apariția cazului criminalului în serie de la Caracal, au reapărut cazuri asemănătoare din istoria României. Istoricul Mădălin Hodor a relatat cazul care a îngrozit Clujul înainte de Revoluție. Hodor a povestit cu lux de amănunte modul în care criminalul a evitat Miliția și Securitatea, dar și faptul că acel caz a ajuns până la dictatorul Nicolae Ceaușescu.

“Zero barat

Întâmplarea face că am avut posibilitatea să citesc câte ceva despre criminalitate și criminali în serie. Mai precis am văzut niște dosare în arhivă. Din epoca aia când mulți presupun ca Securitatea și Miliția știau tot ce mișcă. Vai de mama noastră dacă am fi avut atunci presă liberă! Era o foșgăială criminală și o veselie la omor în RSR că te miri că nu depopulau ăia țara. Să nu mai vorbesc despre competența organelor și rezolvările cazurilor.

Dacă am fi avut niște criminali în serie adevărați, de tipul Zodiac, de exemplu, nu mai era nevoie de nicio Revoluție că ne măcelarea ăla pe toți.

De cazul Someșul ați auzit? Un nene care se plimba prin Cluj cu ciocanul și ataca femei. Peste unele intra în casă și apoi le incendia. A cincea victimă locuia lângă secția de miliție. A intrat peste ea ziua în amiaza mare, a omorât-o și a dat foc apartamentului. Apoi a ieșit liniștit pe stradă și s-a plimbat prin zonă cu cămașa plină de sânge. Nu l-a oprit nimeni. Caz pe țară. Mobilizare totală a Securității și Miliției, urlete la Ceaușescu tot tacâmul. Cei mai buni criminaliști ai țării băgați în caz. Ceacanica, idolul criminaliștilor de la noi. Nu l-au identificat nici după un an. Știți cum l-au găsit? Din întâmplare. Sunau pe la uși și le-a zis o vecină că e unul mai ciudat la etajul 9 care a înjurat-o. Au sunat și au văzut că apartamentul ăluia era plin de chibrite folosite. În condițiile în care după a șaptea sau opta, nu mai știu, crimă asta umblase prin oraș și lipea pe stâlpi hârtii în care spunea ca e posedat de Diavol.

Da. Gândiți-vă puțin. România aia cu Securitatea și Miliția.

Ce vreau sa spun? Ca suntem tot acolo. Tot acolo. Ale noastre organe ii prind pe criminalii care eventual își pun semne de exclamare la poartă. Și se pare ca acum nici pe aia”, a scris Mădălin Hodor.

 

Comenteaza