Povestea cizmarului clujean care a inventat încălţămintea pentru distanţare socială, celebră şi peste ocean

Povestea cizmarului clujean care a inventat încălţămintea pentru distanţare socială, celebră şi peste ocean
| Foto: thenypost

Grigore Lup, un meşter pantofar din Chiuieşti, Cluj, a inventat pantofii de distanţare socială, care-i ajută pe purtători să respecte regulile impuse de autorităţi. Având un bombeu supradimensionat, acesta îi obligă pe posesori să păstreze distanţa faţă de cei din jur, şi invers. 

Povestea cizmarului din Chiuieşti, Cluj, şi a încălţămintei speciale pentru distanţare socială a ajuns în presa internaţională şi a fost preluată de mai multe site-uri de ştiri şi modă, scrie Mediafax.

După ce a observat că indivizii nu respectau ghidurile de distanţare socială, cizmarul transilvănean Grigore Lup, a dezvoltat pantofii cu nas lung. Încălţămintea ajunge să măsoare până la 75 de centimetri, iar Lup spune că atunci când două persoane poartă încălţămintea, între ele va fi distanţa de 1,5 metri, scrie Footwearenews.com.

Fiecare pereche de pantofi foloseşte un metru pătrat de piele, iar cizmarul spune că poate face mai multe modele şi culori. Preţul unei perechi de pantofii pentru distanţare socială, realizaţi din piele naturală, începe de la 500 de lei şi creşte în funcţie de model şi lungime.

Lup, care a lucrat pantofi de piele de aproape patru decenii, şi-a deschis propriul magazin în 2001 şi depinde în mare măsură de comenzile de la teatre şi opere pentru a-şi menţine activitatea în continuare, scrie The New York Post.

Dar cum pandemia de Covid-19 a dus la întreruperea concertelor şi a spectacolelor, cizmarul şi-a văzut comenzile reduse semnificativ şi de aceea a venit cu o idee care să-l ajute să treacă peste acest moment.

Comenteaza