Prăpăd la Cluj. Vezi ce ravagii a făcut furtuna + Balta care a oprit tramvaiele FOTO

Prăpăd la Cluj. Vezi ce ravagii a făcut furtuna + Balta care a oprit tramvaiele FOTO
Ploaia torenţială care s-a abătut asupra Clujului în această seara a măturat tot ce i-a ieşit în cale şi a produs pagube pentru clujenii mai ghinionişti.

Furtuna a inundat joi, în jurul orei 20, mai multe străzi din oraş şi a îngreunat circulaţia auto, producând chiar pagube pentru ghinioniştii aflaţi în trafic.

Mai multe străzi din oraş au fost devastate de precipitaţiile abundente, iar efectele ploii au fost grave. Printre cele mai afectate zone s-a regăsit cartierul Zorilor, unde, pe unele artere, apa depăşea 40 de centimetri. Unii şoferi ghinionişti care au trecut la momentul respectiv prin zonă au încercat să treacă peste şuvoaiele de apă, însă au rămas blocaţi.

Calea Turzii s-a transformat într-un adevărat râu, iar şuvoaiele de apă au curs cu viteză, îngreunând traficul rutier. Din cauza lucrărilor care se desfăşoară pe această arteră, pietrişul a fost măturat de-a lungul şoselei.

Pe strada Plopilor s-a format o baltă uriaşă, cu adâncime de peste 20 de centimetri pe alocuri, care a întrerupt circulaţia tramvaielor. Maşinile au tras pe dreapta, iar unii şoferi mai curajoşi şi-au încercat norocul prin apă.

Deşi ploaia a durat numai 20 de minute, cantitatea de precipitaţii a fost de zeci de litri pe metru pătrat.

Centrul şi sudul judeţul Cluj se află sub atenţionare de cod gaben în intervalul 20.00-21.30. Meteorologii au semnalat posibile cantităţi de apă ce vor depaşi local 20-25 l/mp, frecvente descarcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

Comenteaza