Predoiu, propunere legislativă: CONFISCAREA MAŞINII în care sunt depistate droguri sau e condusă de un şofer drogat

Predoiu, propunere legislativă: CONFISCAREA MAŞINII în care sunt depistate droguri sau e condusă de un şofer drogat
| Foto: https://newsweek.ro/

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că va propune o serie de modificări legislative, printre care şi confiscarea mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a prezentat luni seară raportul Corpului de Control în ceea ce privește intervenția polițiștilor în cazul accidentului din 2 Mai, care a avut loc în data de 19 august. Un șofer sub influența drogurilor a ucis două persoane și a rănit alte trei. Acesta a transmis şi câteva propuneri legislative. 

"Voi propune Guvernului şi Parlamentului legislaţie pe următoarele direcţii - măsuri care vizează conducătorii auto: instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reţinut pentru consumul de alcool şi droguri.

Deci, vrei carnet, test antidrog. Instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog - alcool este obligatorie suplimentar prevederilor actuale: atunci când în vehicul sunt identificate substanţe care pot avea caracter psihoactiv, recipiente cu alcool desfăcute, conducătorul auto figurează în baza de date că a încălcat norme privind consumul de alcool şi droguri la volan, precum şi când a comis infracţiuni la regimul substanţele interzise", a precizat Cătălin Predoiu la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres. 

El a arătat că va propune şi confiscarea mijloacelor de transport dacă şoferul este prins băut sau drogat la volan. "Instituire a măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. Este o prevedere care funcţionează şi în state membre ale Uniunii Europene", a explicat Predoiu.

Comenteaza