Prefectul Clujului și soția sa vor dona plasmă pentru bolnavii cu COVID

Prefectul Clujului și soția sa vor dona plasmă pentru bolnavii cu COVID

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat la ZIUA LIVE că va merge împreună cu soția să doneze plasmă pentru bolnavii de COVID-19 și îi îndeamnă pe cei care au trecut prin boală să facă la fel.

“Este foarte important ca cei care sunt declarați vindecați - și sunt foarte mulți la Cluj, din fericire, să înțeleagă că trebuie să-I ajutăm și pe cei care se află în situații mai grave și să încercăm să-I sprijinim cum putem, iar cei care sunt vindecați pot să facă un gest care este la îndemâna tuturor, să doneze sânge, să doneze plasmă. Eu, personal, voi face acest lucru împreună cu soția mea. Vom merge, probabil săptămâna viitoare, pentru că am donat sânge în 15 iunie și trebuie să treacă minim două luni de la ultima donare și îi îndemn pe toți cei care se află în această situație și se încadrează medical, să facă asta, pentru că e un gest normal, care implică un efort minim”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean, joi, la ZIUA LIVE.

Prefectul Mircea Abrudean, împreună cu soția și copilul lor, în vârstă de 9 luni, au fost diagnosticați cu COVID-19 la începutul lunii iulie. Abrudean a făcut o formă asimptomatică a bolii și a revenit la muncă după ce a fost internat timp de 10 zile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și încă câteva zile în autoizolare la domiciliu, după negativarea testelor. 

Comenteaza