Prefectul iese la atac în cazul blocurilor între case din Gruia VIDEO

Prefectul iese la atac în cazul blocurilor între case din Gruia VIDEO
Prefectul judeţului Cluj va ataca în instanţă autorizaţia de construire pentru trei blocuri din cartierul Gruia. Vecinii au sesizat autorităţile după ce primul bloc, aflat în construcţie, a ajuns la nivelul al şaselea, în condiţiile în care în zonă sunt numai case. Blocurile sunt construite pe o autorizaţie de extindere a unui imobil vechi. Reprezentanţii Primăriei spun că au fost obligaţi de instanţă să emită autorizaţia de construcţie în forma actuală.

Prefectul Gheorghe Vuşcan vrea să oprească şantierul de pe strada Romulus Vuia. Vecinii s-au plâns în repetate rânduri că lângă casele lor se ridică un bloc.

"Noi sesizăm instanţa, şi instanţele vor trebui să analizeze", spune el. "Nu ştiu dacă e necesară neapărat demolarea, dar măcar oprirea lucrărilor. Lucrurle nu-s duse până la capăt, poate e cazul să mai şi demolăm, cum în alte oraşe s-a întâmplat poate ar fi cazul şi la Cluj".

Autorizaţia prevede extindere vechiului imobil aflat la acea adresă. "La o extindere a unei case cu parter poate mai facem o cameră în plus, sau două, nu facem trei blocuri", spune subprefectul Mihnea Iuoraş.

Vecinii afirmă că nu şi-au dat acordul pentru blocuri, despre care spun că le scade valoarea caselor. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Investitorul susţine că nu avea nevoie de acordul vecinilor. "Noi ne-am retras din toate părţile, să nu depindem de vecini", explică investitorul Vasile Afam. "Normal că vecinilor le stră pe trahee treaba asta, pentru că nu au obţinut bani, foloase".

Reprezentanţii Primăriei spun că au refuzat emiterea autorizaţiei în lipsa acordului vecinilor, dar constructorul a obţinut-o în instanţă. "La recursul de la Curtea de Apel li s-a dat dreptate acestor beneficiari care au obţinut într-un final obligarea municipalităţii de a emite autorizaţia de construcţie", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Proiectul prevede trei clădiri cu locuinţe, spaţii comerciale şi birouri.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza