Prejudiciul cauzat de investitorul din Baciu se apropie de un milion de euro

Prejudiciul cauzat de investitorul din Baciu se apropie de un milion de euro
Prejudiciul cauzat de investitorul imobiliar din Baciu cercetat penal ajunge la un milion de euro, a anunţat ieri avocata păgubiţilor. În dosar mai sunt implicate trei persoane, care l-ar fi ajutat pe investitor să pună la cale o schemă prin care să rămână cu banii daţi în avans de oameni pentru apartamente care nu au mai fost construite niciodată.

Dosarul în care este urmărit penal constructorul ansamblului Excelsior din comuna Baciu mai implică trei apropiaţi ai acestuia. Prejudiciul anunţat iniţial de Poliţie, de 1,8 milioane lei, a crescut după ce alţi păgubiţi au depus plângeri. "S-a dispus inceperea urmaririi penale fata de micle daniel, ramanand sa se decida cu privire la celelalte trei persoane fata de care am formulat plangere. prejudiciul se apropie de 1 milion de euro", a menţionat avocata Iulia Gânscă.

Investitorul este acuzat de înşelăciune. Mai exact, el nu le-ar fi spus cumpărătorilor de apartamente că acestea sunt ipotecate la momentul încasării avansurilor de zeci de mii de euro. Doar patru din cele opt blocuri anunţate de investitor au fost construite. "A fost o achiziţie demult. situaţia de atunci, toată lumea cumpăra aşa. Clar nu se ştia de ipotecă, nu se ştia de nimic. Din punctul meu de vedere niciodată nu s-a încercat livrarea apartamentelor în condiţiilor prevăzute în contract. Presupun că s-a dorit ocolirea clauzelor, au fost multe", povesteşte Lucian Stănuşi, unul din păgubiţi.
Avocata păgubiţilor spune că terenul este ipotecat pe numele unui interpus al investitorului, astfel că tot acesta ar urma să beneficieze de imobil, deşi a încasat bani de la cumpărători. "A instituit aceasta ipoteca fictiva cu scopul de a înşela clienţii de bună credinţă. El execută silit în baza ipotecii, imobilul urmând să-i revină tot lui", a spus aceasta.

Potrivit anchetatorilor, antecontractele de vânzare-cumpărare au fost încheiate în perioda 2009-2011. Investitorul, pe numele său Daniel Micle, a fost prima persoană fizică din România declarată în faliment de Tribunalul Comercial. Din păcate, investitorul nu a putut fi găsit de reporterii Realitatea TV Cluj, pentru a oferi detalii despre dosarul în care este cercetat.

 

Comenteaza