Prelegeri, filme artistice şi recitaluri în cadrul Săptămânii Sănătăţii Mintale

Prelegeri, filme artistice şi recitaluri în cadrul Săptămânii Sănătăţii Mintale
Mai multe prelegeri, filme artistice ce tratează bolile mintale, discuţii cu psihologi, ateliere de dezvoltare personală şi un recital de muzică vor avea loc în cadrul Săptămânii Sănătăţii Mintale, ce se va desfăşura între 9-15 mai la Cluj-Napoca.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie şi este organizat de organizaţia Minte Forte, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Academia de Muzică "Gheorghe Dima" şi Biblioteca Județeană "Octavian Goga".

"Proiectul se adresează publicului larg, căruia își propune să-i ofere informații specializate cu privire la problemele de sănătate mintală, atât de frecvent întâlnite în comunitate și în același timp, atât de ignorate din cauza prejudecăților care există legate de acestea", precizează organizatorii, într-un comunicat transmis presei.

Prelegerile vor fi susţinute între 9-11 mai, în sala Colan a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, filmele artistice vor fi proiectate între 12-14 mai în sala Media a Bibliotecii "Octavian Goga", iar atelierele de dezvoltare personală se vor desfăşura în 15 mai, între orele 11-16, la Cluj Community Center, din clădirea Sigma Shopping Center.

Tot în 15 mai, de la ora 18, în sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" va avea loc un recital din lucrări compuse de R. Schuman şi L. Van Beethoven, două personalităţi care au suferit tulburare depresivo-maniacală. Recitalul, susţinut de Melinda Bereș, Edit Horvath şi Aurelia Vișovan, va fi urmat de discuţii pe tema tulburării respective.

 

Comenteaza