Premieră clujeană în urbanismul românesc: o casă şi un parc pe bloc VIDEO

Premieră clujeană în urbanismul românesc: o casă şi un parc pe bloc VIDEO
Premieră clujeană în urbanismul românesc: casă construită pe acoperişul unei clădiri cu două etaje. Mai mult, pe acoperiş, în jurul casei, va fi amenajat un parc. Cu toate că are trei încăperi şi fereste pe toate laturile, proprietarul clădirii spune că este vorba doar de casa liftului, şi nu de o casă în toată regula.

O clădire de circa 800 de metri pătraţi, cu două etaje, din cartierul clujean Zorilor are pe acoperiş... o casă. Clădirea aparţine unei asociaţii şi va adăposti un cămin pentru bătrâni. Preşedintele asociaţiei spune că pe acoperiş va fi realizat şi un parc.

"Sunt doua case de scari, nu puteam sa facem acoperisul altfel decat asa cum a iesit. Eu am spus ca va fi modern, sa fie acolo sus parc pentru cei care vor locui acolo", a spus Rozalia Tokay, director asociaţie.

Viitorii locatari ai clădirii încă neterminate vor ieşi în parc prin casa de pe acoperiş.

Administratorul clădirii spune, însă, despre casa de pe acoperiş că este doar casa liftului, deşi are mai bine de 50 de metri pătraţi.

Noua clădire a fost ridicată pe o autorizaţie de extindere a căminului de bătrâni care funcţionează în aceeaşi curte. Potrivit autorizaţiei, clădirea trebuie să aibă două etaje.

"Autorizatia prevede extinderea unui camin de batrani. Regimul de inaltime e demisol, parter si doua etaje. Autorizatia a fost emisa in 2010, iar lucrarile au inceput in martie 2011 cu termen de executie 3 ani si jumătate", a declarat Iulia Perşa, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Reprezentanţii primăriei vor efectua un control pentru a verifica dacă s-a încălcat proiectul avizat iniţial.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza