Foto PREMIERĂ în România: exercițiu de salvare în Cheile Turzii

PREMIERĂ în România: exercițiu de salvare în Cheile Turzii
PREMIERĂ în România: exercițiu de salvare din mari pereți în Cheile Turzii
PREMIERĂ în România: exercițiu de salvare din mari pereți în Cheile Turzii
PREMIERĂ în România: exercițiu de salvare din mari pereți în Cheile Turzii

Echipe de salvatori din nouă județe din țară vor participa, în această săptămână, în Cheile Turzii, la primul mare exercițiu național de salvare din mari pereți stâncoși, unii cu înălțimi de peste 200 de metri.

La inițiativa Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România organizează, în această săptămână, în Cheile Turzii, primul mare exercițiu național de salvare din mari pereți stâncoși.

Exercițiul, unul extrem de complex, va reuni câteva zeci de salvatori montani experimentați din nouă județe – Cluj, Alba, Mureș, Sibiu, Satu Mare, Harghita, Mehedinți, Prahova și Caraș Severin. Salvatorii vor lucra în șase echipe, fiecare coordonată de către un instructor al Școlii Naționale Salvamont din cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Atelierele vor fi locate în verticalele celor mai mari și dificili pereți din Cheile Turzii, unii cu înălțimi de peste 200 de metri: Peretele Uriaș, Colțul Crăpat, Colțul Rotunjit, Turnul Ascuțit sau Creasta Sanșil. O atenție deosebită va fi acordată tehnicilor de salvare din traseul de Via Ferrata.

Este primul astfel de mare exercițiu la nivel național în care se vor folosi tehnicile de salvare din mari verticale organizat de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România la care participă un număr atât de ridicat de salvatori. Din partea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj - instituție publică de interes județean aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, și al Asociației Salvamont Vlădeasa vor lua parte la exercițiu șase salvatori montani.

Comenteaza