Breaking news Premierul Orban îi cere demisia lui David Ciceo: "Să folosim toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe managerul aeroportului"

Premierul Orban îi cere demisia lui David Ciceo: "Să folosim toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe managerul aeroportului"

Ludovic Orban a solicitat astăzi autorităţilor de la Cluj să folosească toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe directorului Aeroportului Cluj, după ce mii de persoane s-au expus infectării cu coronavirus înghesiundu-se să prindă cele 12 chartere cu muncitori români care au decolat astăzi spre Germania.

„Poate închideți aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager (David Ciceo - n.red.). Trebuie demarată o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, să folosim toate pârghiile pentru a-l trege la răspundere pe managerul aeroportului. Nu a luat măsuri pentru distanțarea socială, pentru asigurarea. I-am cerut prefectului să ia măsuri pentru a-l trage la răspundere. Dacă mai sunt astfel de curse, ele să fie notificate din timp”, a declarat Ludovic Orban.

„Trebuie făcută o anchetă fără milă și penalizați cei care sunt vinovați de dezastru. Managerul era obligat să informeze autoritățile, Comitetul Județean de Urgență, Prefectura. Puteau trimite jandarmii acolo, puteau să împiedice aglomerația”, a adăugat premierul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că este inadmisibil ce s-a întâmplat a Cluj.

„Sunt de acord. Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Cluj. Din păcate, s-a ajuns în situația în care instituțiile statului nu s-au implicat. Este un lanț de nereguli. Este inadmisibil cum firmele de recrutare au adus 1.500 de oameni și i-au lăsat în parcarea aeroportului, dar care nu ține de aeroport. Ca să nu mai repetăm, am transmis modificarea articolului 10 în următoarea Ordonanță Militară pentru ca autoritățile statului român să aibă control. Cei din Germania s-au adresat Eurocontrol, de acolo la ROMATSA și s-a dat liber la zbor. Aceste imagini nu le vom mai vedea”, a spus Bode.

Reamintim că mii de muncitori români s-au înghesuit astăzi la cursele charter spre Germania, iar jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru a-i determina pe muncitorii sezonieri să respecte distanța de siguranță şi distanţare prevăzute în ordonanţele militare. Detalii despre cele petrecute astăzi pe Aeroportul din Cluj puteţi citi aici.

Comenteaza