Premiu inedit pentru 14 studenţi clujeni. Au zburat deasupra Clujului FOTO

Premiu inedit pentru 14 studenţi clujeni. Au zburat deasupra Clujului FOTO
14 studenţi clujeni au avut parte de un premiu inedit. Studenţii care au făcut parte din echipele câştigătoare UBBots şi BattleLab Robotica au fost premiaţi cu un zbor deaspura Clujului.

14 studenți ai Universității Babeș-Bolyai și ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca au fost premiați de compania Bosch cu un zbor deasupra județului Cluj cu un avion de mici dimensiuni și cu oportunitatea de a pilota avionul pentru câteva clipe.

Premiul a fost acordat celor trei echipe câștigătoare ale concursurilor UBBots 2014 (premiul I și al II-lea) și BattleLab Robotica 2014, pentru realizarea unor roboti inteligenți.

În alegerea proiectelor câștigătoare, juriul Bosch, format din specialiști din cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare Bosch din Cluj, a ținut cont de mai multe aspecte, printre care se numără complexitatea algoritmilor de image processing, complexitatea software și hardware, precum și impresia generală asupra proiectului.

Studenţii au fost încântaţi de premiul oferit de către Bosch şi cei mai mulţi dintre ei consideră că implicarea unei companii de o asemenea amploare este importantă. "Implicarea ajută la adaptarea sistemului educațional la cerințele reale de piață, deci este foarte importantă", spune unul dintre studenţi. 

UBBots - „Ziua Roboţilor Inteligenţi" organizată de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este un concurs în cadrul căruia studenţii din anul al treilea cu specializarea Informatică se pot înscrie în echipe de 3 - 5 persoane cu un robot pe care l-au construit chiar ei.

BattleLab Robotica 2014 este o competiție la nivel național organizată de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu asociația studențească BEST Cluj-Napoca. Concursul, organizat în sistem de turneu, presupune ca echipele să înscrie în concurs sumo-roboți inteligenți proiectați chiar de ele, care să fie capabili să își învingă adversarii prin eliminarea din arena special creată.

Comenteaza