Preşedintele Senatului cheamă CSM şi Parchetul General la dezbateri pe tema graţierii şi Codurile Penale

Preşedintele Senatului cheamă CSM şi Parchetul General la dezbateri pe tema graţierii şi Codurile Penale
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri că va invita la consultări pe tema graţierii şi modificărilor aduse Codurilor Penale pe preşedintele CSM şi pe procurorul general, arătând însă că magistraţii trebuie doar să puna în aplicare ceea ce decide Legislativul.

"Voi cere aprobarea Biroului Permanent pentru a organiza o dezbaterela care voi invita preşedintele CSM, voi invita din partea Parchetului General pe procurorul general. Voi invita asociaţiile profesionale ale magistraţilor, pentru că eu cred că asemenea acte trebuiesc dezbătute cu cei care sunt parte a puterii judecătoreşti. Vreau să ascult punctul lor de vedere, vreau să fac ceva ce guvernul anterior nu a făcut", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit şi despre separaţia puterilor în stat.

"Trebuie să respectăm principiul separaţiei puterilor în stat şi în virtutea acestui principiu sunt dispus să ascult punctele de vedere, dar până la urmă, corpul legiuitor este suveran în adoptarea legislaţiei, iar judecătorii şi procurorii trebuie să pună în aplicare legea pe care legiuitorul a deci-o, ca să ştim foarte bine care sunt rolurile noastre în societate", a declarat preşedintele Senatului.

"Nu poate nimeni să pună sub semnul întrebării ceea ce este legal, procedura pe care guvernul a adoptat-o respectă prevederile legale. Este în puterea guvernului să adopte proiecte de lege şi proiecte de ordonanţă", a mai precizat Tăriceanu.

Comenteaza