Președintele TIFF, după o discuție cu un șofer Bolt la Cluj: "În Ardeal, nu-i stress, lumea se descurcã..."

Președintele TIFF, după o discuție cu un șofer Bolt la Cluj: "În Ardeal, nu-i stress, lumea se descurcã..."
| Foto: TIFF

Președintele TIFF, regizorul clujean Tudor Giurgiu, a relatat, pe rețelele de socializare, o experiență pe care a avut-o la Cluj-Napoca cu un șofer Bolt, după intrarea în vigoare a modificărilor la legile taximetriei. 

"Cluj. Chem dimineață Bolt-ul (Taxify) să mă ia de acasă, vine, dar mașina are alt numãr decât cel indicat în aplicație. Șoferul îmi explică imediat motivul: “păi, ce-s prost? Taximetriștii amu’ îs pe noi, m-am gândit cã ãștia precis o sã ne facã flagrant cu polițaii, cã îs pe mînã cu ei.” Nedumerit, întreb care-i faza și omul mi-a explicat în clar cã au fost cazuri cînd șoferii de taxi au fãcut comandã și destinația finalã era taman în fata unui polițist sau direct la secție. “Io am vreo trei numere disponibile și noaptea trecutã, la 12.00, mi-am schimbat numãrul în aplicație. De ce sã mã futã ei pe mine?”. Am mai fãcut un pic de politicã, mi-a zis cã o sã meargã clar la vot. Tot azi am primit un e-newsletter de la Bolt care zicea cã totul e ok, activitatea continuã, cã “le vom oferi șoferilor parteneri sprijin financiar și juridic.” În Ardeal, nu-i stress, lumea se descurcã...", a scris regizorul clujean Tudor Giurgiu, președinte TIFF, pe Facebook. 

Modificările la legile taximetriei interzis Uber și Bolt. Companiile anunță sprijin financiar și juridic

Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriştilor, au intrat în vigoare joi, 16 mai 2019. Reprezentanţii Uber şi Taxify au anunţat că aplicaţiile nu pot fi închise, dar va rămâne la latitudinea şoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu. Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi de închiriere.

"Dragi pasageri Bolt, Cel mai probabil ați auzit de schimbarea legii taximetriei, care a intrat în vigoare astăzi.
Vrem să vă asigurăm că activitatea Bolt continuă în București, Cluj-Napoca și Timișoara. De asemenea, le oferim șoferilor parteneri sprijin financiar și juridic. Alegând să călătoriți cu noi, arătați că susțineți o nouă legislație, care să le permită pasagerilor să aibă parte de un transport urban modern, accesibil și fiabil. Mulțumim că sunteți alături de noi! Echipa Bolt", se arată într-un comunicat remis presei. 

Ministrul Transporturilor: Interzicerea Uber și Taxify este "fake news". Vom reglementa domeniul

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi că informaţiile legate de interzicerea companiilor de ride sharing sunt „fake news” și a precizat că domeniul va fi reglementat în curând.

„Am avut o întâlnire cu cei de pe platformele electronice: Uber, Clever, etc. Am avut o întâlnire la minister tocmai pentru a le explica că nu vor fi interzişi. Văd că este un fake news care circulă peste tot că Uber este interzis. Am văzut că inclusiv cei de la platformele electronice au declarat că nu vor fi interzişi, dar văd că se tot propagă ştirea asta peste tot în mass-media. Nu îi interzice nimeni, nu vor fi probleme, din contră, de 5 ani de zile nu s-a implementat acest domeniu, iar guvernarea PSD este guvernarea care va reglementa acest domeniu. Ei au fost foarte mulţumiţi pentru că au avut un partener de dialog în ultima lună, au venit cu câteva observaţii de care trebuie să ţinem cont, după care vom urca acest proiect pe procedura de transparenţă. Trebuie să reglementăm noi din punct de vedere tehnic şi legal, dar nu se pune problema de interzicere. Noi prin ordonanţa care s-a dat în luna aprilie am combătut pirateria. Uber nu este piraterie, se face o confuzie foarte gravă”, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, conform Mediafax.

 

Comenteaza