Prima "cafenea bio" din Cluj se deschide vineri în Piaţa Avram Iancu

Prima
Prima “cafenea bio” din Cluj se deschide la magazinul de produse “bio” “Coşul Verde” din piaţa Avram Iancu, vineri 5 noiembrie.
Clujenii găsesc aici specialităţi de cafea şi prăjituri realizate exclusiv din produse certificate ecologic, din reţete selecţionate şi “principii etice ce stau la baza comerţului echitabil”, potrivit reprezentanţilor cafenelei. Aceasta se deschide vineri seara, la ora 18, cu o degustare de capuccino. “Cafeneaua este concepută ca un spaţiu deschis întâlnirilor şi evenimentelor”, arată reprezentanţii cafenelei. Prăjiturile sunt realizate doar din ingrediente ecologice, de Anda Călinici, unul dintre cei doi bucătari care au preparat cel mai mare tort din Ardeal, în urmă cu trei săptămâni, la aniversarea a trei ani de la deschiderea complexului comercial Polus Center.

“Chiar dacă pentru unii este o industrie, o pasiune sau chiar o necesitate, pentru alţii cafeaua reprezintă şi singură modalitate de a-şi asigură traiul zilnic. Cultivată pentru a aduce un venit familiilor de fermieri, cultivarea cafelei şi vânzarea ei nu asigură de cele mai multe ori nici măcar un trăi decent. Cafeaua este băuta de oameni indiferent de educaţie, religie, venit, culoarea ochilor sau a pielii, dar este cultivată de cei mai săraci locuitori ai planetei. Vrem că toţi cei din jurul nostru să se poată bucură de cafea dincolo de gustul sau, fără să ne gândim cu tristeţe la cei ce o cultivă. Din acest motiv, noi, cei de la Coşul Verde, cumpărăm cafeaua prin reţeaua internaţională de comerţ echitabil”, arată proprietarii cafenelei.

Comerţul echitabil reprezintă un sistem economic şi o mişcare socială care sprijină micii fermieri din ţările în curs de dezvoltare, cărora li se oferă un procent din vânzările de pe piaţa internaţională a produselor pe care aceştia le cultivă - cafea, ceai, zahăr sau fructe.

Comenteaza