Prima femeie - magistrat militar din România va judeca la Cluj

Prima femeie - magistrat militar din România va judeca la Cluj
Judecătoarea Simina Avram este prima femeie magistrat militar, în urma deciziei de astăzi a secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care a aprobat transferul de la o instanţă civilă, Tribunalul Mureş, la Tribunalul Militar Cluj, transmite infocsm.ro.

Cererea de transfer a fost avizată de membrii CSM în regim de urgenţă, la o zi după primirea ordinului ministrului Apărării Naţionale, prin care Siminei Avram i s-a acordat gradul militar de locotenent major în Armata Română.

„Solicitarea mea este determinată de considerente morale, întrucât soţul meu, căpitan comandor - pilot Avram Sorin Traian a decedat pe data de 01.11.2010, în urma catastrofei aeriene dela Câmpia Turzii", arată judecătoarea în cererea de transfer adresată Consiliului Superior al Magistraturii, conform aceleiaşi surse. Ea spune că situaţia de a fi prima femeie magistrat militar "este ceva foarte frumos" şi că "de acum înainte se deschide calea şi pentru alte persoane de sex feminin care vor să fie magistraţi militari".

Preşedintele instanţei, Marius Liviu Pop, spune că "era cazul" ca în instanţă să fie inclusă şi o femeie. „Mă bucur că a fost aprobat acest transfer, sunt prea mulţi bărbaţi şi cred că era cazul să fie şi o femeie. Am avut o discuţie preliminară şi mi-am dat avizul, în măsura în care se vacanta un post", a declarat magistratul militar pentru infocsm.ro.

Judecătoarea se va muta la Cluj, astfel că vacantează postul de la Tribunalul Mureş.  "Din punctul de vedere al instanţei, nu mă pot bucura că pleacă un om, pentru că încărcătura va fi mai mare. Dar aceasta a fost opţiunea colegei mele şi, având în vedere situaţia inedită, cu valoare simbolică, asta este. Din punctul acesta de vedere, e un lucru bun, pentru că nu găseam nici un motiv pentru care să nu existe femei judecător militar", a declarat şi preşedintele Tribunalului Mureş, Sonia Deaconescu, conform infocsm.

Comenteaza