Primarul a răspuns utilizatorilor ziuadecj.ro. Vezi întrebările şi răspunsurile

Primarul a răspuns utilizatorilor ziuadecj.ro. Vezi întrebările şi răspunsurile
Întrebările puse de utilizatorii ziuadecj.ro primarului Sorin Apostu înainte de prezenţa sa în emisiunea de joi seara de la Realitatea TV Cluj şi-au găsit răspuns.

Atribuirea locurilor de parcare in cartierul Manastur
de Sorana
Domnule Primar Sorin Apostu, as dori sa stiu daca raspundeti la toate sesizarile online de pe domnuleprimar.ro intrucat am postat o sesizare adresata dvs. la 15 Iunie si nu am primit nici un raspuns.

Răspuns
Da. Primăria răspunde la toate sesizările.

Intrebare 2
de Lucian Fanea
Ce demersuri legale, pe langa Primarie sau alta Instituite, trebuie sa intreprinda Asociatia de Proprietari de pe Aleea baisoara nr 9 pt a putea construi o rampa de acces in bloc. Este nevoie de aceasta scara pentru ca sunt multe persoane cu copii mici care nu pot sa urce si/sau sa coboare atatea scari cu caruciorul si copilul in brate. Mentionez faptul ca scarile actuale sunt intr-o faza accentuata de degradare si necesita reparatii urgente.
Răspuns
Primăria va interveni anul acesta, în cadrul programelor de reparaţii alei şi trotuare, cu lucrări de amenajare a unor astfel de rampe.

Strada Borhanci
de Trif Ionut
Problemele strazi Borhanci sunt arhicunoscute. Stiu ca raspunsurile primariei sunt ca aceasta strada va fi reabilitata de ministerul dezvoltarii, dar am cateva intrebari: 1. Este adevarat ca si EON trebuie sa schimbe conductele ? Pana acuma se dadea vina pe cei de la apa canal. Daca da, care este termenul realist pentru inceperea lucrarilor ? 2. Dupa interventia celor de la apa canal strada este dezastru, sunt prevazute lucrari de intretinere, mai ales ca in purul sti romanesc, vom avea licitatii intarziate, contestate, anulate, refacute.... ? 3. In planurile ministerului dezvoltarii, modernizarea se va face pe 3 km. Ce se intampla cu restul distantei pana la nodul cu centura ? 4. Cum este posibil ca pentru 3 km sa fie termen de executie 24 luni, termen egal cu segmente de 50 km de autostrada din coridorul IV licitate in aceiasi perioada?
Răspuns
Conform studiului de fezabilitate realizat pentru lucrările de modernizare a Coloniei Borhanci, termenul de execuţie este de 24 de luni. Lucrările constau în: execuţie infrastructură, suprastructura carosabil, suprastructura trotuare şi amenajare pistă de biciclete.
Precizăm că termenul real pentru executarea lucrărilor de modernizare al Coloniei Borhanci va fi cunoscut după desemnarea ofertei câştigătoare a contractului de execuţie lucrări.

Mihai
de mihai
1)De ce nu sunt garantate strazile in Cluj? 2)Cine este seful in cluj, Primaria sau EonGaz? 3)De ce nu se fac caiete de sarcini care sa contina penalizari mai drastice? 4)De ce nu poate orimaria obliga Eon gaz sa traga tevi noi pe un drum nou"complet" asfaltat,sau macar sa garanteze 10 ani ca tevile rezista in proportie de 95%? 5)De ce nu se introduc tevile de gaz sub trotuar? Daca nu rezolva aceste probleme nu merita sa mai fie primar!
Răspuns
Primăria nu poate obliga E on Gaz să realizeze astfel de investiţii, având în vedere că E on Gaz nu e o companie de stat.
Străzile din municipiul Cluj-Napoca sunt garantate în funcţie de felul lucrării realizate, astfel: modernizări străzi - 3 ani, întreţinere străzi cu covoare asfaltice - 2 ani, reparaţii alei şi trotuare - 2 ani, întreţinere curentă străzi modernizate şi nemodernizate - 1,5 ani.
Spatii verzi
de Ady
Oooo.....Da as avea si eu vreo 3 intrebari : 1. Cine si cu ce drept si-a insusit o parte din Parcul de Est [ zona Cartodrom ] stiu varianta cu armata care nu e valabila ...armata a luat in mod abuziv acel pamant pentru asi antrena caii. Acum ce se intimpla si de ce nu sau facut amenajari acolo sa putenm si noi cei din Gheorgheni sa iesim undeva in parc ? [ am facut sesizari de apropae un an de zile ati trimis inspectori i-am purtat prin balarii pe acolo si sa facut ce ? 2. De ce nu se creaza piste de joging in Cluj desi se pot creea in parcul Central si in alte zone. Domnule primar puteti sa faceti cel mai mare bine Clujenilor din zona Marasti si Gheorgheni si sa ramaneti prin asta in istorie ? Si anume sa creati o super pista pentru alergat in jurul lacului de linga Iulius Mall avind in vedere ca acolo se chinuie sa alerge sute de persoane zilnic incrucisindu-se cu traficul de masini . Puteti elimina traficul din aceasta zona si sa-l transformati intr-o zona de agrement pt plimbarea si alergarea de seara daca va rugam ? Cele 2 mese de ping pong sint foarte frumoase din parcul Mercur puteti sa faceti niste clone pentru ca se sta serios la coada ...acolo si in parcurile dintre blocurile din acest cartier ? [ phuu am obosit ...:P ] 3 . Si ultima : de ce in cartierul Andrei Muresanu peste tot este foarte frumos asfaltat si una dintre starzi nu e asfaltata respectiv strada Lupeni ? Cetateni din zona nu au platit impozitele sau care-i problema? Pista de alergare din jurul lacului ar fi ceva magnific daca ati realizao ....Nu avem pe uinde sa alergam domnule primar . V-am ales ....faceti ceva si pentru noi tinerii
Răspuns
Zona la care faceţi referire şi care a aparţinut de parcul Est Agrement, spre Cartodrom, se află în proprietatea armatei.
Odată cu modernizarea Parcului Central "Simion Bărnuţiu" se va introduce în parc o nouă alee pentru jogging, care va face legătura între centrul oraşului şi pistele din zona stradionului. Totodată, Primăria studiază în prezent posibilitatea realizării unei piste pentru jogging în zona lacului din Gheorgheni.
În ceea ce priveşte mesele de ping-pong, în parcul Detunata va fi suplimentat numărul acestora. De asemenea, există posibilitatea practicării acestui sport şi în parcul recent realizat de primărie, la capătului lacului nr. 3, din cartierul Gheorgheni, cu intrare de pe strada Tulcea.
Strada Lupeni va fi reabilitată, după finalizarea lucrărilor de înlocuire a reţelelor de către Compania E-ON Gaz, în anul 2012.

Asfaltare str. Viile Nadasel
de Cristina
Domnule primar, stiati ca strada Viile Nadasel nu a fost asfaltata pana in capat? Nu stim din ce motive cei care au facut lucrarile de asfaltare si-au strans utilajele si au plecat refuzand sa asfalteze la ultimele trei case de pe strada. Ne intrebam cand vor continua lucrarile sau daca vor continua ...............
Răspuns
Pe strada Viile Nădăşel au fost executate lucrări de reabilitare, doar un tronson. Pe zona la care faceţi referire (150ml), au fost executate lucrări de întreţinere, specifice străzilor nemodernizate, iar după extinderea reţelei de canalizare, primăria va interveni cu lucrări de reabilitare.

D-le promar.ro
de Stefan Blaga
D-le primar acest site este doar un decor-am trimis o sesizare din 10 mai si nu am primit nici un fel de raspuns, asta nu ca asi primi unul favorabil-in cei din urma 20 de ani nu am primit asa ceva! Asta oricum nu se va intimpla acum! Va multumesc!
Răspuns
Primăria nu este administratorul acestui site. Vă recomandăm să transmiteţi solicitarea pe adresa de e-mail presa@primariaclujnapoca.ro pentru a fi preluată şi soluţionată de către Biroul Mass-media, din cadrul primăriei.

Strazile groazei
de Muntean Calin
Domnule primar, prin intermediul moderatorului, va spun buna seara, si doresc sa vad intreb, de ce nu se intervine lucrari provizorii la gropile si craterele de pe str Oasului, va intelegem ca strada va intra in reabilitare, dar acum e dezastru, pe o distanta de 3,1 km, si la reabilitare, mai trebuie sa asteptam, mult si bine, cu acordul dumeavoastra, in inchei cu o ultima intrebare, de ce nu se plombeaza si pe str V Chintaului, sunt portiuni din strada, din cauza gropilor trebuie sa circulam pe contrasens, va intreb, doreste cineva ca si aceasta strada sa ajunga in situatia strazii Oasului, strada V Cintaului nu este cuprinsa in reabilitare !
Răspuns
Până la începerea lucrărilor de modernizare a străzii Oaşului, primăria intervine, ori de câte ori este necesar, cu lucrări de întreţinere prin plombări gropi atât pe strada Oaşului, cât şi pe strada Valea Chintăului.

Comenteaza