Primarul ales din Baia Mare rămâne în arest preventiv. Penitenciarul Gherla nu e de acord ca acesta să depună jurământul în biserică

Primarul ales din Baia Mare rămâne în arest preventiv. Penitenciarul Gherla nu e de acord ca acesta să depună jurământul în biserică
Penitenciarul Gherla a respins o cerere a primarului ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de a depune jurământul de primar, duminică, în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, vineri, că instituția pe care o reprezintă nu a aprobat cererea deoarece locul ales 'nu corespunde din punct de vedere operativ'. El a mai spus că se va analiza un alt loc și o altă zi pentru depunerea jurământului.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, pr.dr. Cristian Ștefan, a declarat în urmă cu două săptămâni, pentru AGERPRES, că primarul Cătălin Cherecheș a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

"Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare și nu ar fi nimic ieșit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul județului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheș, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greșeală, iar Biserica așa cum bine știm, dorește îndreptarea păcătosului", a spus pr.dr. Cristian Ștefan.

De asemenea, Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, cererea de eliberare din arest preventiv și cercetarea sub control judiciar formulată de primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și a dispus strămutarea cazului de la Tribunalul Maramureș, la Tribunalul Cluj.

"În baza art. 205 C.p.p. respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul C.C. (cu datele personale la dosar) împotriva încheierii penale nr.56/CP/16 iunie 2016 a Tribunalului Maramureș. Obligă contestatorul la plata în favoarea statului a sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în ședința Camerei de Consiliu din data de 1.07.2016 ", se arată în decizia Curții de Apel Cluj. De asemenea, "în baza art.74 alin. 2 C.p.p admite cererea formulată și precizată de către inculpatul C.C. pentru strămutarea judecării cauzei care formează obiectul dosarului nr. 1109/100/2016 a Tribunalului Maramureș. Strămută judecarea cauzei la Tribunalul Cluj, instanță căreia i se va trimite dosarul, conform judecătorilor.

Pe 27 aprilie, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, în timp ce el se afla în stare de arest.

Comenteaza