Primarul Clujului le declară război spărgătorilor de seminţe. Amenzi de 2.000 de lei într-o zi

Primarul Clujului le declară război spărgătorilor de seminţe. Amenzi de 2.000 de lei într-o zi

Poliţiştii locali vor amenda persoanele care fac mizerie în zonele publice ale municipiului Cluj-Napoca, fiind vizaţi în special cei ce aruncă pe jos coji de seminţe sau mucuri de ţigară. 

"Dacă mai văd în Piaţa Gării mizerie, e o poartă de intrare în oraş, modernizată recent...Am dispus controale ale Poliţiei Locale în zonă şi într-o singură zi au fost aplicate patru amenzi în valoare de 2.000 de lei, adică 500 de lei sancţiunea. Avem obligaţia ca fiecare dintre noi să respectăm domeniul public. Avem o hotărâre de Consiliu Local, nr. 191/2009, art.6, punctul 9, care prevede sancţiuni pentru persoanele care fac mizerie pe domeniul public, amenzi de la 500 la 1.000 de lei", a declarat primarul Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj. 

Astfel de controale ale poliţiştilor locali vor avea loc zilnic pe tot cuprinsul municipiului Cluj-Napoca. 

Lucrările de modernizare din Piaţa Gării au făcut parte din proiectul european aferent modernizării tramei stradale din Cluj-Napoca, de 26,6 km, valoarea fiind de circa 20 de milioane de euro. Pentru reabilitarea pasajelor subterane a fost alocată suma de 1 milion de euro, de la bugetul local. În cadrul lucrărilor a fost construit un coridor de 99,6 m, care leagă vechile pasaje din Piaţa Gării, construite între 1983 şi 1985.

 

Comenteaza