Primele analize sectoriale pentru viitoarea strategie culturală a Clujului, în septembrie

Primele analize sectoriale pentru viitoarea strategie culturală a Clujului, în septembrie
Analizele sectoriale pentru elaborarea viitoarei Strategii Culturale a Clujului ar urma să fie elaborate până la sfârşitul lunii septembrie. Aceasta este concluzia întâlnirii de astăzi dintre vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Fekete Emoke, şi şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj, Leonard Horvath.

La întâlnire au participat şi mai mulţi specialişti în istorie, cultură sau arhitectură - Szabolcs Guttmann, Călin Stegerean, Marius Tabacu, Victor Cubleşan şi Szakats Istvan, dar şi reprezentanţi ai celor mai semnificative instituţii culturale din judeţ alături de reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA (IRCETT).

Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Cluj pentru perioada 2014-2020 a fost decisă în cadrul unui proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative. Următorul pas în conceperea celor două documente de planificare strategică de la nivelul judeţului îl reprezintă elaborarea strategiei propriu-zise în domeniul culturii şi al patrimoniului cultural, inclusiv a portofoliului de proiecte prioritare ale judeţului, precum şi a unui plan de acţiune pentru punerea în aplicare a acestora, explică Fekete.

Comenteaza