Primul clujean înscris în programul pentru tomate româneşti a livrat 200 kg de roşii

Primul clujean înscris în programul pentru tomate româneşti a livrat 200 kg de roşii
Primul clujean înscris în programul naţional de tomate româneşti a livrat deja 200 kg de roşii la preţul de 14 lei/kg. Peste 50 de producători din judeţul Cluj participă în acest program şi primesc un ajutor de 3.000 de euro de la bugetul de stat.

Directorul Direcţiei Agricole Cluj, Ioan Pintea, a declarat că producătorul care s-a înscris primul din judeţ în program cultivă roşii într-o seră pe 6.500 mp. “Schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, cunoscut şi sub numele de programul pentru tomate româneşti are rezultate şi în judeţul Cluj. 

Serim Impex este primul dintre producătorii de tomate care a aplicat la acest program în judeţul Cluj şi care a livrat pe piaţă primele 200 kg de roşii, la preţul de 14 lei kilogramul”, a spus Pintea.

Primul dintre producătorii din judeţ care a livrat deja roşiile are 8.000 mp de seră în Cluj-Napoca, 6.500 mp fiind plantaţi la începutul anului cu tomate, iar restul, cu căpşuni. Pintea a mai spus că în judeţ s-au înregistrat 51 de cultivatori de tomate în acest program, finanţat din bugetul de stat.

Potrivit programului, obligaţia fermierilor pentru a primi cei 3.000 de euro este să livreze pe piaţă câte 2.000 kg de tomate de pe 1.000 mp de cultură în perioadele ianuarie - 15 iunie, respectiv noiembrie - 20 decembrie, când cele produse în România lipseau de pe piaţă în anii anteriori.

Comenteaza