Prinţul Charles vine la înmormântarea Regelui Mihai

Prinţul Charles vine la înmormântarea Regelui Mihai
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că la înmormântarea Regelui Mihai va participa prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale a Spaniei.

"Din câte am înţeles, a confirmat deja printul Charles (n.r prezenţa la înmormântare)", a declarat Vasile Bănescu la Antena 3. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat că la înmormântare va fi prezent şi un reprezentant al Casei Regale a Spaniei. Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Regele Mihai I era verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Apropierea dintre cei doi s-a văzut şi la împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Marii Britanii, când Regele Mihai a fost aşezat în fotografia de grup chiar lângă Regină.

Prinţul Charles, fiul Reginei Elizabeta a II-a şi primul în ordinea succesiunii la tron este la rândul său un apropiat a României. Prinţul a fost de nenumărate ori în vizite oficiale sau private şi susţine, prin fundaţia sa, conservarea valorilor tradiţionale, în special în zona Transilvaniei.

Prinţul Charles a fost decorat de preşedintele România şi a primit, anul acesta, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca, ocazie cu care a mulţumit şoi a adresat un mesaj în limba română.

 

Comenteaza