Prințul Paul al României, dat în urmărire internațională

Prințul Paul al României, dat în urmărire internațională
| Foto: Romania libera

Prințul Paul al României nu a fost găsit, joi seara, acasă de polițiștii care au încercat să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei, după ce acesta a fost condamnat definitiv la la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul ferma Băneasa. Acesta a fost dat în urmărire internațională.

Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în timp ce omul de afaceri Remus Truică va merge după gratii timp de șapte ani. Este o decizie definitivă.

Când a fost căutat acasă de polițiștii care au încercat să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei, Paul al României era de negăsit. Soția sa, Lia, nu a dat declarații presei. Surse judiciare au declarat pentru G4Media că Paul al României ar fi în Portugalia, conform declarațiilor soției acestuia în fața autorităților. El a fost dat în urmărire.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale”, a anunțat Poliția Capitalei.

Curtea supremă i-a condamnat în acelaşi dosar și pe oamenii de afaceri Benny Steinmetz și Tall Benjamin Silberstein, în lipsă, la câte cinci ani de detenție.

Cu toții sunt acuzați că, în urmă cu zece ani, au pus la punct un mecanism menit să îl ajute pe Paul al României să recupereze Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov, pe motiv că i-au aparținut bunicului său, deși în realitate nu avea drept de moștenire. Odată cu aprobarea retrocedării, bunurile au ajuns în posesia lui Remus Truică și a unor interpuși ai oamenilor de afaceri israelieni. Prejudiciul în acest caz era de peste 135 milioane de lei.

Comenteaza