Priveşte, citeşte!: Peşti animaţi, vampiri strălucitori şi tineri petrecăreţi în cinematografele din clujene

Priveşte, citeşte!: Peşti animaţi, vampiri strălucitori  şi tineri petrecăreţi  în cinematografele din clujene
Saga Twilight îşi ia rămas bun de la fani, Paul Negoescu ne invită la un Revelion timpuriu şi Finding Nemo ne propune o experienţă vizuală completă.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

A cincea şi ultima parte a poveştii de dragoste dintre Bella şi Edward va avea parte de un final epic în care protagoniştii se pregăteasc de o mare confruntare. După ce Edward o transformă pe Bella în vampir pentru a-i salva viaţa după ce o naşte pe Renesmee, tânăra este fascinată să-şi descopere noile puteri. La scurt timp însă, cei din clanul Volturi află de naşterea lui Renesmee şi sunt convinşi că familia Cullen a creat un copil nemuritor, lucru interzis de legea vampirilor.
Rulează la Odeon Cineplex, Cinema City, Cinema Florin Piersic

O lună în Thailanda

Debutul în lungmetraj al lui Paul Negoescu, descris drept primul film românesc cu tineri, despre tineri, realizat de tineri ne vorbeşte despre căutarea iubirii adevărate şi a partenerei ideale. Radu, protagonistul poveştii, îşi dă seama în noaptea de Revelion că nu mai vrea să continue relaţia cu actuala sa prietenă pentru că nu-şi doreşte să rămână cu ea pentru tot restul vieţii. Prin urmare, îi spune acesteia că se desparte de ea şi începe să o caute pe fosta lui iubită pentru a se împăca.
Rulează la Odeon Cineplex, Cinema City, Cinema Florin Piersic

Finding Nemo 3D

În 2003 am fost spectatorii aventurii subacvatice a peştelui-clovn Marlin care îşi caută fiul răpit şi ajuns în ocean - Nemo, însoţit în călătorie de Dory, un peşte regal tang albastru şi cu coadă galbenă. "Finding Nemo" a fost primul film Pixar care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună animaţie, iar acum cinematografele din Cluj îl proiectează în premieră în varianta 3D, pentru a oferi iubitorilor de animaţie un spectacol vizual complet.
Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Argo - un film adevărat despre
un film fals

În 1980 Hollywood-ul a dovedit că are puterea de a salva vieţi de la mii de kilometri depărtare. Un film cu nave spaţiale, cu acţiunea plasată în Orientul Mijlociu a fost paravanul care a ajutat la salvarea a 6 diplomaţi americani, rămaşi blocaţi în Iran, în plină revoltă . Deşi pare o poveste fantastică, subiectul filmului este cât se poate de adevărat şi a fost dezvăluit întregii lumi abia după 18 ani de la incident, de către preşedintele Bill Clinton.
Argo este titlul unui scenariu SF, care a dat nume şi misiunii de salvare ultra-secrete condusă de CIA în anul 1980. Aflate într-o situaţie foarte delicată, al cărei deznodământ ameninţa să fie unul tragic, guvernul american şi guvernul canadian au colaborat la una dintre cele mai lăudate misiuni din istoria agenţiei CIA. 6 diplomaţi americani, găzduiţi timp de mai multe luni în casa ambasadorului Canadei din Iran, riscau să fie descoperiţi în orice clipă de iranienii întorşi împotriva SUA şi să fie executaţi fără milă în public.
Situaţiile disperate cer măsuri disperate, iar găsirea unui plan plauzibil a fost primul obstacol de care s-au lovit oficialii. Fuga cu bicicleta şi adoptarea unor identităţi de profesori sau activişti pentru ajutorarea celor săraci nu ar fi avut prea mari şanse de reuşită, iar soluţia salvatoare găsită de unul dintre cei mai buni oameni ai agenţiei a fost privită iniţial cu mult scepticism. Ben Affleck a fost foarte convingător în rolul titular al recuperatorului care îşi riscă propria viaţă pentru salvarea demnitarilor, iar viziunea lui regizorală - fiindcă el a trecut şi în spatele camerei ca regizor - a redat foarte bine situaţia tensionată, menţinută pe tot parcursul filmului.
Affleck a fabricat imagini de arhivă din acea perioadă şi a filmat cu film normal doar pe jumătate din suprafaţa cadrelor, pentru a creşte granulaţia lor. Argo redă fidel cadrul temporal şi ţine publicul mereu în priză nu prin explozii şi scene spectaculoase de acţiune, ci tocmai prin tensiunea pe care o susţine în numeroasele momente cheie ale filmului. Fără să cadă în extrema dramatismului, profitând de un scenariu impecabil şi o distribuţie impresionantă, Argo, cred eu, şi-a rezervat câteva nominalizări la Oscar.
Rubrică oferită de CinemaRx.ro

 

Etichete
Comenteaza