Procesiune de ultim omagiu pentru arhiepiscopul George Guţiu în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Procesiune de ultim omagiu pentru arhiepiscopul George Guţiu în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO
Peste o sută de preoţi greco-catolici, însoţiţi de episcopi de acest rit în frunte cu preafericitul Lucian Mureşan, secondat de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla Florentin Crihălmeanu şi alţi ierarhi au pornit în procesiune, în urmă cu câteva minute, spre catedrala greco-catolică în construcţie din piaţa Cipariu.

În incinta catedralei urmează să fie depus trupul arhiepiscopului George Guţiu, care este înmormântat astăzi.

Slujbele au început la caterala greco-catolică "Schimbarea la faţă", la ora 11, cu Liturghia arhierească, urmată de procesiune cu sicriul arhiepiscopului spre catedrala din piaţa Cipariu.
La slujbe şi la procesiune participă şi reprezentanţi ai altor culte, inclusiv mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, şi câteva sute de credincioşi greco-catolici.

În momentul în care primele persoane din procesiune au intrat în catedrală, capătul celălalt al coloanei se afla în zona teatrului naţional.

Între cei prezenţi în procesiune se numără şi primarul Sorin Apostu, subprefectul Vasile Cozma, parlamentarii de Cluj Marius Nicoară , Horia Uioreanu, Mircea Giurgiu, fostul primar al Clujului Gheorghe Funar, scriitorul Adrian Popescu şi consilierul judeţean Ioan Petran.

În aceste momente, în incinta catedralei în construcţie din Cipariu va fi oficiată slujba înmormântării, după care trupul arhiepiscopului va fi depus în incinta lăcaşului de cult.
Ceremonia ar urma să se încheie în jurul orei 14.30.

Fotografii Ioana Tohat



Comenteaza