Procesul unei ţepe imobiliare, rejudecat la Cluj VIDEO

Procesul unei ţepe imobiliare, rejudecat la Cluj VIDEO
Procesul uneia dintre cele mai mari ţepe imobiliare din România a fost rejudecat astăzi la Curtea de Apel Cluj. Cei circa 120 de pagubiti din dosarul pastorului luteran Marius Leontiuc aşteaptă de cinci ani banii pe care i-au plătit pe nişte apartamente care nu au fost construite niciodată. In acest timp, Leontiuc a fost condamnat o data la 10 ani de inchisoare, dar Inalta Curte a decis ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel Cluj.

Procesul s-a reluat cu Marius Leontiuc in libertate, dupa ce pastorul luteran a stat aproape 4 ani in arest preventiv. Păgubiţii, care umblă prin instanţe de cinci ani, i-au cerut socoteală. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Oamenii spun ca nu îi intereseaza condamnarea penala a lui Leontiuc, dar vor sa-si primească inapoi avansurile date pe locuinţele care nu s-au mai construit.

Leontiuc nu a vrut sa le spuna oamenilor unde sunt banii lor.

Pastorul a declarat ca nu are rost sa returneze din paguba, pentru că nu beneficiaza de clementa instantei.

Avocatul unora dintre pagubiti spune ca acestia au sanse sa-şi recupereze banii deoarece bunurile lui Leontiuc sunt sub sechestru, inclusiv banii primiti ca despagubire de la CEDO pentru ca a stat prea mult in arest preventiv.  Cătălin Bichescu e avocatul păgubiţilor: "pe oameni îi ajută măsurile asiguratorii luate în cauză", spune el. "Practic sunt singurele măsuri care pot să conducă la acoperirea prejudiciului; s-a înfiinţat o poprire în premieră în Justiţia română. Drepturile pe care statul român trebuie sa le plătească inculpatului pentru detentie au fost poprite de instanţa de judecată".

Marius Leontiuc a primit despagubiri de 9.600 de euro de la CEDO pentru ca a stat in arest preventiv aproape 4 ani. Curtea de Apel va pronunta sentinta in 15 noiembrie.


Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

 

Comenteaza