Produs de Cluj, la târgul care marchează Ziua Națională a produselor agroalimentare românești

Produs de Cluj, la târgul care marchează Ziua Națională a produselor agroalimentare românești

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, va marca Ziua Națională a produselor agroalimentare românești printr-un Târg de toamnă.

Organizat la București, împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, evenimentul se va desfășura între 9 și 11 octombrie, în curtea instituției centrale.

„Acest târg de toamnă, al doilea organizat la București în acest an, este un nou prilej de a prezenta locuitorilor preparate alimentare românești, atestate și certificate tradițional, susținând astfel micii investitori și oferind populației produse sănătoase. Spre deosebire de celelalte patru târguri pe care le-am desfășurat în curtea MADR, de această dată nu este doar Produs de Cluj, putem spune că este vorba despre Produs de România, la o scară mai mică, cei 33 de expozanți provenind din toate zonele etnofolclorice ale țării”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Vizitatorii sunt așteptați cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene, produse atestate tradițional, produse care au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, produse cu denumire protejată, precum Indicație Geografică Protejată (IGP) sau Specialitate Tradițională Garantată (STG), produse certificate ecologic.

Dacă Transilvania va excela la brânzeturi, carmangerie, produse apicole, vin și must proaspăt, dulcețuri și zacuscă, pâine și prăjituri de casă, fiind prezenți producători și procesatori din județele Cluj, Alba, Brașov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, din zona Dobrogei vor fi prezenți procesatori de pește din Dunăre și crame renumite, cum ar fi Murfatlar.

Din Muntenia și Oltenia vor fi prezenți producători de brânzeturi din lapte de vacă sau capră, păstrăvi preparați după rețete locale, băuturi spirtoase și miere de albine. Banatul și Moldova vor fi prezente cu conserve din fructe, legume și ciuperci, dar și cu murături. Nu vor lipsi nici fructele și legumele de sezon, dar nici florile.

Comenteaza