Program TV de Paşte. Ce au pregătit TVR, Pro TV, Antena 1 şi Kanal D

Program TV de Paşte. Ce au pregătit TVR, Pro TV, Antena 1 şi Kanal D

Transmisiuni în direct de la Slujba de Înviere, reportaje, ediţii speciale, documentare cu subiecte religioase şi filme precum „Noe”, cu Russell Crowe, dar şi „Zodiacul Chinezesc”, cu Jackie Chan, alcătuiesc programul pregătit pentru zilele de Paşti de posturile publice de televiziune TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 şi de televiziunile Pro TV, Antena 1 şi Kanal D, scrie Newsro.

TVR 1

Principalul post public de televiziune va transmite în direct, vineri, de la ora 18.30, Denia Prohodului Domnului, în direct de la Patriarhia Română, iar de la ora 23.30 va difuza „Drumul Crucii”, un documentar filmat în Ţara Sfântă, în Cetatea Ierusalimului, care reconstituie drumul făcut de Iisus Hristos sub povara Crucii, de la Pretoriu până pe Golgota Răstignirii Sale.

Sâmbătă, de la ora 22.00, TVR 1 va difuza documentarul „Relicvele Patimirilor Lui Iisus”, iar de la 23.10, în ediţia specială „Universul credinţei”, Andrei-Victor Dochia va discuta cu Maica Anastasia – cunoscuta cântăreaţă din anii 1970 Puica Igiroşanu, pe numele laic - şi cu actriţa Ileana Popovici. Apoi, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, va fi difuzată Slujba de Înviere oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Mai devreme în ajunul Paştelui, de la ora 18.00, va fi difuzată o ediţie specială a programului „Exclusiv în România”, în care Familia Regală deschide porţile Castelului de la Săvârşin.

Duminică, Iuliana Tudor va prezenta programul special „La masa de Paşti” alături de personalităţi din muzica tradiţională românească, precum Sofia Vicoveanca, Angela Buciu, Mariana Ionescu Căpitănescu şi Maria Cârneci. Emisiunea va fi difuzată de la orele 14.30 (partea I), respectiv 15.30 (partea a II-a) şi 16.30 (partea a III-a), la TVR 1.

Tot duminică, de la ora 23.00, va putea fi urmărit spectacolul „Annie Lenox – Nostalgia. Live in Concert”, iar luni, de la ora 21.30, va fi difuzat spectacolul „Vara simfonic”, susţinut în iunie 2017 la Bucureşti de Tudor Gheorghe. 

TVR 2

TVR 2 a pregătit un program de Paşte din care fac parte documentare, ediţii speciale ale emisiunilor cunoscute, spectacole de circ, dar şi filme de aventură şi comedii.

Vineri, de la ora 15.40, va fi difuzat filmul documentar „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu” (România, 2011), în regia lui Nicolae Mărgineanu, iar de la ora 17.10, în emisiunea „Cap compas”, va fi difuzat reportajul „Ierusalimul altfel”, despre Via Dolorosa şi reconstrucţia acestui oraş.

TVR 2 a programat primul film al serii de la ora 20.10 – „Calvar pe munte/ One more mountain” (SUA, 1994). Apoi, de la ora 22.10, va fi difuzată producţia „Misiunea Europa/ Europa Report” (SUA, 2013).

Sâmbătă, de la ora 10.10, în ediţia specială „Mic dejun cu un campion”, Daniela Zeca Buzura îl va avea invitat pe preotul Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi preot coslujitor la Biserica Precupeţii Noi.

Programele speciale vor continua, sâmbătă, de la ora 11.10, cu documentarul „Materik - Poziţia incomodă din care ne rugăm” (România, 2016). Realizatorul Manuela Morar îl prezintă pe Vasile Kovaliov, ultimul supravieţuitor cu origini basarabene al Gulagului sovietic din Orientul Îndepărtat Rus.

Apoi, de la ora 13.35, în emisiunea „Cap compas” va fi difuzat reportajul „Aripi şi îngeri”, despre mănăstiri, moschei, cetăţi antice şi situri arheologice care fac parte din patrimoniul cipriot.

În seara de Înviere, TVR 2 a programat două filme de acţiune: „Voinţă de fier/ Iron Will”, cu Mackenzie Astin, Kevin Spacey şi David Ogden (de la ora 20.10), şi „Misterul din adâncuri/ Beneath the blue”, cu Paul Wesley, Caitlin Wachs şi Michael Ironside (de la ora 22.10).

Duminică, de la ora 9.00, emisiunea „Ferma” va prezenta telespectatorilor pregătirile pentru Sărbătorile Pascale într-o gospodărie transilvăneană din judeţul Alba.

Ediţia specială „Gala Umorului” va lua startul de la ora 12.10. Sub titlul „Acţiunea M.O.V”, „ Mielul”, „Ouăle” şi „Vinul” devin eroii momentelor antologice realizate de-a lungul anilor de maeştrii ai comediei româneşti. Din arhiva de aur a TVR, gazdele emisiunii, Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba, au pregătit momente umoristice cu Dem Radulescu, Amza Pellea, Stela Popescu, Ştefan Bănică, Alexandru Arşinel, Horaţiu Mălăele, Florin Piersic şi Angela Similea. Cavallioti şi Huluba vor aştepta telespectatorii TVR 2 şi luni, de la ora 15.10.

De la ora 15.00, va fi difuzată emisiunea „Duelul pianelor”, cu Marina Voica şi Benone Sinulescu între invitaţi.

Apoi, de la ora 18.00, telespectatorii TVR 2 vor fi invitaţi la circ. Prima parte a „Festivalului Internaţional de Circ de la Monte Carlo”, ediţia 39, va prezenta artişti din toată lumea.

Mai târziu, la ora 20.10, telespectatorii vor putea urmări „Asterix şi Obelix: În slujba Majestăţii Sale”, iar de la ora 22.10, „Femeia visurilor mele/ The marrying man”, cu Kim Basinger, Alec Baldwin, Armand Assante şi Elisabeth Shue în distribuţie. 

Luni, de la ora 10.00, va fi difuzată cea de-a doua parte a Festivalului Internaţional de Circ de la Monte Carlo, iar cei mai mici telespectatori sunt aşteptaţi, de la ora 11.10, la „Aventurile lui Huck Finn”, un film cu Elijah Wood, Courtney B. Vance şi Robbie Coltrane.

O nouă dramă istorică sud-coreeană, „Iubire imposibilă” va debuta în premieră pe 9 aprilie, la TVR 2. Producţia va fi difuzată de luni până vineri, de la ora 17.40.

De la ora 20.10, telespectatorii TVR 2 vor putea urmări „Hidalgo şi Oceanul de foc/ Hidalgo” (SUA, 2004), regizat de Joe Johnston. 

TVR 3

Începând de vineri şi până duminică, de la ora 13.00, TVR 3 va difuza ediţiile speciale „Spirit şi credinţă”, la care vor vorbi IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, IPS Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, respectiv în P.S. Andrei, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei.

În Vinerea Patimilor, de la 20.15, la „Cap de afiş” este programată capodopera lirică „Requiem Parastas" de Marţian Negrea - spectacol susţinut pe scena Operei Nationale Române din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, de la ora 23.00, va fi difuzată emisiunea „Remix”, cu concertul de jazz susţinut de Ramona Horvath în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă, iar de la ora 24.00, emisiunea „Cântec şi poveste” cu pricesne şi tradiţii.

Duminică, în prima zi de Paşti, de la ora 10.00, la TVR 3 „E sărbătoare şi răsună muzica” , între invitaţi numărându-se: Andra, Delia şi Irina Remeş. Apoi, de la ora 11.55, telespectatorii sunt invitaţi să petreacă „Paştele în Bucovina – la masa de Paşti”, iar de la ora 14.00 va fi difuzat programul „Sărbătoare la zi mare”.

Tot duminică, de la ora 17.00, va fi difuzată „Întrecerea vedetelor”, în probe specială de Paşte.

Seara, de la ora 20.00, va fi difuzat un spectacol înregistrat în anul 1982 – „Arhipelagul Lenoir” de Armand Salacrou. Din distribuţie fac parte: Ion Marinescu, Ileana Predescu, Adela Mărculescu, Ştefan Tapalagă, Simona Bondoc, Matei Gheorghiu, Constantin Dinulescu, Adina Popescu, Eugen Cristea,  Şerban Celea, Gelu Niţu şi George Ulmeni.

De la ora 23.00, la „Remix”, telespectatorii vor putea urmări concertul etno-rock susţinut în 2017 de grupul de Dirty Shirt, originar din oraşul maramureşean Seini.

Pro TV

În Vinerea Mare, Pro TV va difuza, de la ora 20.30, emisiunea „Românii au talent”.

De asemenea, vineri şi luni, în a doua zi de Paşte, Adela Popescu şi Cove au pregătit un program special la emisiunea pe care o prezintă, „Vorbeşte lumea”. Între invitaţi se vor număra părintele Vasile Ioana, George Mihăiţă, Irina Loghin, Corina Chiriac şi Andreea Bănică, respectiv Andreea Ibacka, Jorge şi Randi.

Sâmbătă, de la 20.00, va fi difuzat filmul „Exodus: Zei şi regi”, despre lupta dintre Moise şi fratele său Ramses pentru a elibera poporul israelian de sub sclavie. Apoi, de la ora 23.45, Alex Dima, corespondent Ştirile PRO TV, va continua tradiţia şi va aduce lumina şi Slujba de Înviere în casele tuturor românilor, în direct de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Duminică, de la ora 10.15, este programat filmul „Epoca de gheaţă: Misiune de Paşte”, iar de la 10.45 va fi difuzat filmul „Pinguinii din Madagascar”. Apoi, de la ora 13.30, va fi difuzat concertul „Aievea” susţinut de cântăreaţa Andra, urmat, de la ora 15.00, de filmul „Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian”.

Tot duminică, de la ora 18.00, în cadrul emisiunii „România te iubesc!” va fi prezentat un reportaj despre credinţă realizat la muntele Athos.

În ziua de Paşte, de la ora 20.00, va mai fi difuzat filmul „Zodiacul Chinezesc”, cu Jackie Chan. Seara va continua cu filmul inspirat din legenda biblică, „Noe”, de la ora 22.00. Actorul Russell Crowe intră în pielea personajului mitologic care visează într-o noapte un potop fără sfârşit şi primeşte de la Dumnezeu rolul de a salva întreaga planetă.

Luni, în cea de-a doua zi de Paşte, de la ora 08.00, va fi difuzat filmul „Povestea Delfinului”, produs după povestea reală a lui Winter, un delfin care şi-a pierdut coada şi a fost salvat din ocean. Apoi, la ora 10.15, este programat filmul „Odrasla lui tata”, cu Adam Sandler în distribuţie. Seara, de la ora 20.30, va fi difuzat filmul „Olympus Has Fallen – Cod roşu la Casa Albă”, cu Gerald Butler, Aaron Eckhart şi Morgan Freeman.

Antena 1

Vineri, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza cea de-a doua parte din producţia „Iisus din Nazareth”, producţie realizatã de Franco Zeffirelli, la cererea Papei Paul al VI-lea.

În seara de Înviere, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza emisiunea „The Four – Cei 4”, în care Alexandra Crişan o va provoca la duel pe Nicoleta Nucă, la patru ani după ce a întâlnit-o pe scena „X Factor”.

După „The Four – Cei 4”, de la 22.30, Antena 1 va difuza ultima parte a seriei „Iisus din Nazareth”, iar de la ora 23.45 Octavia Geamãnu şi Cosmin Stan vor reveni în direct, transmiţând imagini live de la Slujba de Înviere de la Mãnãstirea Horezu.

Duminică, în prima zi de Paşte, de la ora 20.00, va fi difuzată cea de-a şaptea ediţie a emisiunii „iUmor”.  

În cea de-a doua zi de Paşte, vor fi difuzate ediţii speciale ale emisiunilor televiziunii şi va debuta, de la ora 20.00, cel de-al cincilea sezon al show-ului „Chefi la cuţite”.

Kanal D

Televiziunea Kanal D a pregătit ediţii speciale ale unor emisiuni precum „Asta-i România!” (sâmbătă, de la ora 17.15), gala „Bravo, ai stil! All Stars” (duminică, de la ora 23.15), în care tematica propusă de juraţi va fi „Tradiţie şi cultură românească”, „Te vreau langa mine” (luni, de la ora 13.00) şi „Teo Show” (luni, de la ora 15.00). Până sâmbătă, de la ora 23.15, va fi difuzată şi mini-seria biblică „Anno Domini Biblia Continua”.

Comenteaza