Programul zilei de 1 Decembrie la Cluj-Napoca: paradă militară, concerte şi artificii

Programul zilei de 1 Decembrie la Cluj-Napoca: paradă militară, concerte şi artificii
Clujenii au parte de o serie de evenimente organizate luni de către autorităţi, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Programul va culmina cu aprinderea iluminatului festiv de Sărbători şi cu un concert de zile mari.

Începând cu ora 9.30, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10.00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina". Aproximativ 580 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina", Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan", Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

La iniţiativa Instituţiei Prefectului de Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat începând cu ora 17.30 spectacolul „COPIII SĂRBĂTORESC MAREA UNIRE", susţinut de elevii Colegiului de Muzică "Sigismund Toduţă", Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică "Octavian Stroia", Ansamblul folcloric „Doina" al Palatului Copiilor Cluj, Clubul Vedetelor Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric "Măgura Călăţele", Ansamblul folcloric "Cununa Apusenilor" din Gilău, Ansamblul folcloric "Mugur de Aşchileu".

Momentele care vor celebra Ziua Naţională a României nu se opresc însă aici. Pe scena care va fi amplasată în Piaţa Unirii, într-un spectacol organizat cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj, vor urca, începând cu ora 16, Corul Filarmonicii de stat Transilvania, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, Sava Negrean Brudaşcu, Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş.

La 19:00 va fi dat startul luminiţelor de sărbători, iar mai apoi, pe scena din centrul oraşului va urca Smiley, care va întreţine atmosfera cu un recital. La 19:50 va avea loc celebra retragere cu torţe de pe str. Napoca, iar după 10 minute va începe tradiţionalul foc de artificii din Piaţa Avram Iancu. Seara se va încheia cu un moment pregătit de Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra, care va debuta la 20:15 în Piaţa Unirii.

Comenteaza