Promise exclusiv cetăţenilor din municipiul Cluj-Napoca, autobuzele mov au circulat marţi şi în Floreşti. Care a fost explicaţia

Promise exclusiv cetăţenilor din municipiul Cluj-Napoca, autobuzele mov au circulat marţi şi în Floreşti. Care a fost explicaţia
Dacă până acum au circulat exclusiv în municipiul Cluj-Napoca, în cursul zilei de marţi noile autobuzele mov, achiziţionate de municipalitate la sfârşitul lui 2014, au putut fi observate şi pe arterele din Floreşti.

Iniţial, autobuzele mov erau promise exclusiv clujenilor. Surpriza a venit, însă, în momentul în care Horia Şulea, primarul comunei Floreşti, a postat pe o reţea de socializare mai multe fotografii care surprindeau un autobuz mov marca Solaris pe artera principală a comunei.

Explicaţia situaţiei a venit din partea directorului CTP, Liviu Neag, care a declarat pentru Ziua de Cluj că autobuzul mov a intervenit în comuna Floreşti doar pentru a prelua pasagerii unui alt autobuz care s-a stricat pe traseu, fiind aşadar doar o soluţie de compromis.

De altfel, primarul municipiului Cluj-Napoca declara în luna decembrie că noile mijloace de transport în comun vor circula numai în municipiul Cluj-Napoca, explicând că a adoptat această strategie ca pe "o formă de respect pentru clujeni, care au plătit exclusiv din banii lor aceste autobuze".

Cele 40 de autobuze mov achiziţionate în 2014 sunt marca Solaris Bus&Coach, se produc în Polonia, la Poznan, şi au costat municipalitatea 282.000 de euro fiecare. Autobuzele sunt Euro 6, cu garanţie minimă de trei ani, cu o durată de funcţionare de 15 ani, şi sunt dotate cu aer condiţionat, camere de luat vederi, podea joasă, cu uşi cu acces dublu pe partea dreaptă, cu validatoare duale pentru bilete, cu lămpi cu led, iluminat interior fluorescent şi 150 de locuri.

Comenteaza