Protecţia Consumatorilor a "urecheat" RADEF pentru că fotoliile de la cinematograful "Florin Piersic" s-au stricat

Protecţia Consumatorilor a
Regia care administrează cinematograful "Florin Piersic" din centrul Clujului a fost urecheată de Protecţia Consumatorilor pentru că scaunele din sală s-au uzat.

Avertismentul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Cluj vine după o sesizare trimisă în urmă cu aproape o lună de un spectator, care a reclamat că scaunele, în zonele mai intens folosite de clujeni, s-au uzat şi nu mai sunt confortabile. Inspectorii de la CRPC au ajuns la concluzia că reclamaţia e întemeiată şi au cerut Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) remedierea situaţiei.

"Am primit o sesizare în legătură cu existenţa unui grad de uzură al fotoliilor. A fost cercetată de colegi; reclamaţia s-a dovedit întemeiată şi au fost dispuse măsuri de remediere a neconformităţilor. S-a dispus intrarea în legalitate", a spus purtătorul de cuvânt al CRPC, Ioana Katona.

"Datorită gradului de uzură al fotoliilor nu mai există confort pentru spectatori", mai spune Katona. "Există zone din sală unde fotoliile, din cauză că sunt foarte căutate - se vede bine filmul - s-au deteriorat şi în ce priveşte poziţia spectatorului, nu mai e poziţia normală. Există standarde care trebuie respectate. În legislaţie sunt menţionate un set de reguli".

Amintim, cinematograful "Florin Piersic" a fost modernizat la începutul anului 2011, când au fost înlocuite şi toate fotoliile din sală. În sală au fost aduse 750 de fotolii produse în China.

Investiţiile în cinematograf au fost realizate de RADEF, dar şi de Primăria Cluj-Napoca, şi se ridică la aproape un milion de lei. Investiţiile includ şi sisteme sisteme video şi audio de ultimă generaţie, inclusiv cu proiecţie tridimensională, scaune noi, modernizarea cafenelei din hol, finisaje interioare şi refaţadizare. Vezi imagini de la lucrări:

Comenteaza