News alert Update Video Protest al angajaţilor din 5 spitale din Cluj, în faţa Prefecturii: "Dacă nu ne dați, măcar nu ne luați..."

Protest al angajaţilor din 5 spitale din Cluj, în faţa Prefecturii: "Dacă nu ne dați, măcar nu ne luați..."

După protestul angajaţilor Institului Inimii, zeci de cadre medicale și medici solidari din 5 spitale din Cluj-Napoca şi-au strigat nemulţumirile salariale, joi, în faţa Prefecturii din oraş. Lor li s-au alăturat şi angajaţi din spitale din Tg. Mureș, Oradea, Zalău și Baia Mare.

"Dacă nu ne dați, măcar nu ne luați..."În direct din fața Prefecturii Cluj! Zeci de cadre medicale și medici solidari din 5 spitale din Cluj-Napoca protestează împotriva măsurilor aplicate de guvernarea Dragnea în domeniul Sănătății!", anunţă deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu.

“Am venit pentru spor, pentru că şi noi dorim spor de 85%, pentru că salariul nu se măreşte, aşa că, măcar spor să avem şi noi dacă lucrăm în condiţiile ştiute”, a spus o angajată de la Anatomie Patologică din Târgu Mureş, care mai spune că ar trebui să se acorde un spor unic, acordarea acestuia să nu rămână la cheremul managerilor de spital.

“Ni s-au promis creşteri salariale, ceea ce nu s-a întâmplat, colegii din Anatomie Patologică – registratori, îngrijitoare –, în Medicina Legală au avut scăderi salariale între 600 şi 3.000 de lei. Este aberant să pui pe cineva să dea o lege şi nici măcar să nu facă o simulare, este inadmisibil”, a declarat  o altă angajată venită la protest.

“Vreau să le spun domnilor guvernanţi: Suntem toţi profesionişti, din clasa de vârf al şcolii de medicină, iar dacă consideră că suntem scumpi ca şi profesionişti, înseamnă că nu ştiu ce înseamnă un incompetent”, transmite o altă participantă la protest.

O tânără, medic rezident la Anatomo-Patologie, spune că s-a primit baza salarială mărită, “dar aceeaşi bani la spor.”

“Eu sunt anul III, mai am un an şi, în ritmul acesta o să plec din ţară. Câţi ca şi mine vor pleca şi ce se va întâmpla în această ţară? Am venit să-I susţinem pe asistenţii cu care lucrăm, suntem o echipă, nu putem unul fără celălalt şi, de asemenea, să ne cerem şi noi drepturile pentru că lucrăm în condiţii mizerabile. Nu avem aer condiţionat în sala de autopsie, ceea ce mi se pare inacceptabil. Am fost şase luni în Franţa şi am văzut diferenţele, sunt enorme. Noi avem parchet pe jos în serviciul de Anatomie Patologică. Este igienic? Este legal? Eu de când lucrez am făcut ulcer din cauza formolului şi tuşesc. ”, a mai adăugat tânăra, medic rezident la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

“Ca psiholog la Medicina Legală din Cluj – Napoca, pot spune că au fost reduceri de 45% din salariu, pe motiv că nu mai sunt bani”, a spus un psiholog angajat al Institutului de medicină Legală din Cluj, psiholog pentru evaluarea şi testarea psihologică în Comisia de expertiză medico-legală psihiatrică.

(FOTO articol: stirimed.ro.)

VEZI ŞI Un nou protest la Institutul Inimii din Cluj. Medicii s-au solidarizat cu colegii lor

Comenteaza