Protest la Cluj: "Suntem cu ochii pe voi!". Marți lumea va reveni în piață

Protest la Cluj:
Sute de clujeni protestează duminică prin centrul Clujului. ”De Crăciun nu colindăm, de Crăciun noi protestăm!”, scria pe pancarta unui clujean.

UPDATE 20:45 Protestarii pleacă acasă. S-au înțeles să revină în piață marți. "Am fost 500. Marți vom fi mai mulți, pentru că atunci se vor vota legile justiției în Parlament", a spus un protestatar.

UPDATE 20:00 Protestarii trec acum prin partea de nord a Pieței Unirii, după ce au plecat în marș pe Bulevardul Eroilor, prin Piața Avram Iancu și au revenit pe lângă Palatul Administrativ. 

---- 

Clujenii au ieșit duminică din nou să protesteze împotriva guvernării PSD și a modificării legilor justiției. Convocarea s-a făcut pe Facebook, pentru ora 18:00. La fix erau puțini protestari la clopotul de pe Bulevardul Eroilor, dar aceștia s-au înmulțumit cu fiecare minut.

Până la ora 19:00 s-au adunat câteva sute de persoane, care au scandat obișnuitele ”Demisia”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Jos guvernul”. După ora 19:00, oamenii au plecat în marș pe străzile din zona centrală, purtând în fața mesajul ”Suntem cu ochii pe voi!”. Oamenii au venit cu drapele tricolore.

Pe Facebook a fost postat evenimentul "Jos Coaliția! Uniți Salvăm Justiția!". Organizatorii îi invitau pe clujenii nemulțumiți de modificarea legilor justiției să vină la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor la ora 18:00.

"Dacă vom fi în număr mare, mergem în marș în Mănăștur, dacă nu, facem traseul din centru. Traseul a fost ales printr-un poll făcut în urmă cu câteva zile, în discuțiile eventului.

1. Cerem demisia imediată a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu!

Interesele penale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii și drepturile fundamentale, securitatea țării și bunăstarea fiecăruia dintre noi!

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent și tranșant, și arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiției au devenit o problemă geopolitică, cu implicații privind securitatea militară a NATO și a României!

2. Cerem, de asemenea, urgent, Partidului Social Democrat și ALDE să retragă legile justiției din Parlament si să scape de liderii care ne îndepărtează de țările democratice!", se arată în apelul de pe Facebook.

Comenteaza