Protestul continuă. Clujenii vor capul lui Ponta GALERIE FOTO/VIDEO

Protestul continuă. Clujenii vor capul lui Ponta GALERIE FOTO/VIDEO
Zeci de clujeni s-au adunat luni, în jurul orei 12 şi jumătate, în faţa Prefecturii din Cluj. După ce duminică seara au protestat aproape trei ore, oamenii s-au întors cu forţe proaspete pentru a scanda mesaje anti-Ponta.

În jur de 40 de oameni, majoritatea membri ai organizaţiei de tineret PNL Cluj, au ieşit în stradă nemulţumiţi fiind, în principal, de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora şi de faptul că mii de români nu au fost lăsaţi să voteze. Protestatarii spun că modul în care s-a desfăşurat primul tur al alegerilor prezidenţiale este unul inadmisibil pentru anul 2014. Totodată, aceştia au anunţat că liderii ACL Cluj vor depune o plângere penală împotriva lui Victor Ponta şi împotriva ministrului Titus Corlăţean.

Protestatarii strigă cât îi ţin plămânii „Jos comuniştii", „laşii, laşii", "Jos Ponta", „Nu puteţi voi fura, cât putem noi vota!", „trădătorii","O dorinţă sinceră, România liberă", "Românii votează, Ponta plagiază", "Ponta şi Corlăţean, demisia", "Dacă vă pasă, nu staţi în casă", "Ponta nu uita, Clujul nu-i de partea ta", "Vor să voteze", "Lăsaţi-i să voteze", "Ruşine să vă fie".

Oamenii strânşi vizavi de Prefectură le adresează mesaje de mulţumire românilor din diaspora, dar şi studenţilor pentru dedicarea de care au dat dovadă. Membrilor din organizaţia de tineret a liberalilor li s-au alăturat şi câţiva cetăţeni care au auzit de protest şi au dorit să dea dovadă de solidaritate.

"Unchii mei sunt la Londra, unde lucrează de doi ani de zile, iar ieri seară m-au sunat și mi-au zis că acolo stau oameni, femei cu copii în brațe, la o coadă nu de sute, ci de mii de persoane care pur și simplu doreau să își exercite dreptul civic și normal de a vota și efectiv stăteau acolo în ploaie, ]nsă tot procesul acesta mergea foarte, foarte lent și cel mai rău este că aceste persoane nu au reușit să voteze. Trebuie să se întâmple ceva, nu ne putem bate chiat așa joc și vreau să aplez la spiritul acesta de solidaritate a tuturor românilor. Mie mi-e ciudă când văd că la alte popoare există solidarite, dar noi românii vorbim mai mult pe mediul virtual, adică acolo toți suntem patrioți, dar când vine vorba să ieși în stradă nu ieși. Că dacă nu facem ceva, o să fie vai de noi tinerii. Mie mi-a venit să plâng ieri când unchii mei mi-au zis că nu au putut vota și că mai erau peste 1000 de oameni care așteptau ca pe vremea lui Ceaușescu la <<pită>>, asta e bătaie de joc. E vorba de români care au plecat din cauza nevoilor, din cauza anumitor probleme pentru speranța unui trai mai bun și e normal să își spună părerea. Și faptul că au altă viziune, trăind în Occident, e un semnal", a declarat Virgil Marc, unul dintre cei care s-au alăturat protestului.

UPDATE ora 13:20 După o oră de scandări în faţa Prefecturii din Cluj, majoritatea protestatarilor au plecat în grup, deplasându-se pe Bulevardul 21 Decembrie, spre Bulevardul Eroilor, spre sediile partidelor clujene. Au scandat întregul drum mesaje anti Ponta şi i-au îndemnat pe trecători să fie solidari cu ei. Tinerii au menţionat că este posibil să iasă în stradă zilnic, până la următorul scrutin care va avea loc în 16 noiembrie.

UPDATE ora 13:35 Organizaţia de tineret a PNL a fost aşteptată la poarta partidului de alţi membri. "Haideţi repede că au PSD-iştii şedinţă mare" - îi îndeamnă unul dintre aceştia pe protestatari. Fără să stea prea mult pe gânduri, în jurul orei 13 şi jumătate, oamenii au ajuns intră în curtea partidului, se poziţionează în faţa sediului PSD Cluj, unde încep să-i huiduiască pe social-democraţi, cerând demisia lui Ponta: "Ponta nu uita, România nu te vrea". Totodată protestatarii au început să îl strige pe nume pe purtătorul de cuvânt al social democraţilor clujeni şi să le adreseze diferite mesaje politicienilor din PSD.

UPDATE ora 14:00 Pesoanele adunate la protest s-au risipit fiecare în altă direcţie, cu menţionea că vor păstra legătura în vederea organizării unoi noi manifestaţii.

"Am protestat pentru că suntem absolut nemulţumiţi de modul în care au fost organizate alegerile în judeţul Cluj, în ţară şi în diaspora şi de faptul că mii de români nu au fost lăsaţi să voteze. Tocmai de aceea am cerut demisia prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, precum şi premierului Ponta pentru umilinţa şi bătaia de joc la care au fost supuşi românii. Suntem solidari cu miile de studenţi din Cluj care au stat la coadă ore întregi în faţa secţiilor de votare şi care nu au mai apucat să voteze. Tocmai de aceea, în 16 noiembrie îi chemăm alături de noi pentru a ne arăta împreună dispreţul faţă de acest sistem ticăloşit, condus de Victor Ponta! Tinerii doresc o altfel de Românie!", au transmis reprezentanţii organizaţiei tineretului liberal.

În seara zilei de 2 noiembrie, la scurt timp după închiderea secţiilor de votare, peste 100 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii scandând mesaje împotriva Guvernul Ponta şi a prefectului judeţului Cluj. Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi de modul în care au decurs alegerile prezidenţiale atât în străinătate, cât şi în judeţul Cluj. La un moment dat, un fost membru al PSD l-a luat la bătaie pe purtătorul de cuvânt al social democraţilor clujeni, însă apele s-au liniştit rapid după intervenţia oamenilor legii şi a martorilor.

 

Comenteaza