PS Vasile Someşanul: ÎPS Bartolomeu şi-ar dori să treacă din lumea aceasta acasă

PS Vasile Someşanul: ÎPS Bartolomeu şi-ar dori să treacă din lumea aceasta acasă
Prea Sfinţitul Vasile Someşanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, l-a așteptat azi noapte la aeroport pe Mitropolitul Bartolomeu.
La sosirea la aeroport, Episcopul Vasile Someşanul a declarat:

"În momentul de faţă, starea de sănătate a Înaltului este critică. Va veni intubat de la clinica din Viena. A ajuns acolo din speranţa de a găsi o îmbunătăţire a sănătăţii şi o prelungire a vieţii. Starea de sănătate a fost înrăutăţită de vârstă, de suferinţele prin care a trecut de-a lungul timpului şi de slăbirea fizică din ultimele trei luni. Pneumonia a fost motivul pentru care nu s-a putut interveni chirurgical.

Înalt Preasfinţitul va fi preluat de o clinică specializată din Cluj, care are un specialist cardiolog ce conduce secţia de anestezie - terapie intensivă şi urmează să fie ţinut sub supraveghere până când va putea ajunge acasă, unde şi-a dorit să treacă din lumea aceasta.

Dumnezeu ştie care sunt zilele omului, dar Înalt Preasfinţitul este pregătit şi pentru această situaţie".


Episcopul vicar a mai precizat că în biserici se ţin slujbe, iar credincioşii se roagă pentru sănătatea Mitropolitului şi alinarea suferinţelor sale.

Imediat după aterizarea la Cluj, Înaltul ierarh va fi transportat la Clinica de Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Clinica este condusă de Constantin Ciuce, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Reamintim că Mitropolitul Bartolomeu a fost internat din 14 ianuarie la clinica AKH din Viena, de unde a fost externat luni.

În capitala Austriei, ierarhului trebuia să îi fie implantată o valvă aortică. În urma analizelor medicale, specialiştii austrieci au decis, însă, că intervenţia nu poate fi efectuată.

Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), care l-a tratat pe Mitropolit înainte ca acesta să fie transportat la Viena, a apreciat starea mitropolitului ca fiind “critică”.
Comenteaza