Psihologia poporului roman, un studiu de proportii realizat de un grup de psihologi din Cluj

Psihologia poporului roman, un studiu de proportii realizat de un grup de psihologi din Cluj
Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, reface impreuna cu un grup de psihologi lucrarea filosofului Constantin Radulescu Motru - "Psihologia poporului roman".

Daniel David spune ca, la aproape 100 de ani de la lansarea studiului realizat de Motru, "situatia in care se afla Romania necesita un proiect similar pentru a intelege rolul Romaniei si rolul nostru in Uniunea Europeana, dar vrem sa facem acest profil prin tehnica si teoria mai moderna".

"Este un proiect un pic mai de lunga durata, pe care l-am inceput de anul trecut si probabil ca vom oferi primele rezultate la finalul anului sau la inceputul anului viitor. Vrem sa continuam proiectul inceput prin anii '30 de Constantin Radulescu Motru. Cand a scris despre psihologia poporului roman, Motru vedea aceste lucrari avand o contributie la constituirea unui proiect pentru o tara unita, pentru un popor", a declarat pentru HotNews.ro Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB).

Potrivit lui David, "noi, ca psihologi, credem ca situatia in care se afla Romania necesita un proiect similar pentru a intelege rolul Romaniei si rolul nostru in Uniunea Europeana, dar vrem sa facem acest profil prin tehnica si teoria mai moderna. (...) Noi vom construi acest profil pornind de la paradigma cognitiv-comportamentala".

Citeşte mai multe despre acest proiect AICI.

Comenteaza