Psihologia românilor, dezbătută la Berăria Culturală

Psihologia românilor, dezbătută la Berăria Culturală
Reputatul psiholog clujean de talie internațională Daniel David va prezenta publicului în premieră la Berăria Culturală cele mai importante slide-uri din monumentala lucrare redactată sub coordonarea sa: "Psihologia românilor".

 

Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a XXXIV-a dezbateri organizate la Berăria Culturală, dedicate "Virtuților și Latențelor românilor",ce se va desfăşura astăzi de la ora 19:00, în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus.

Participanții la dezbatere vor asculta și muzică bună, interpretată live de către formatia muzicală ''Evergreen'', formată din absolvenți ai Academiei de Muzică din Cluj Napoca: Robert Papp la voce și Rancz Francisca Lorelei la pian. Aceștia vor interpreta melodii celebre, din musicaluri și filme mari, precum "You Must Believe in Spring", "What are You Doing the Rest of Your Life", "Strangers in the Night", "Lady is a Tramp", "Memory" sau "New York New York".

Producătorul și moderatorul Berăriei Culturale, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, asigură publicul, a cărui intrare e liberă, că va avea o seară minunată. „Vom dărui sufletului ce-i al sufletului pe două căi: prin cuvânt și prin muzică. Este o mare onoare pentru proiectul Berăria Culturală și personal pentru mine, ca producător al său, că profesorul Daniel David vine și expune publicului, în premieră, un consistent material din monumentala sa lucrare Psihologia Românilor. Este un privilegiu pentru noi toți și o minunată ocazie care nu trebuie ratată; cu atât mai mult dezbaterea cu întrebările și răspunsurile sale savuroase", a afirmat el.

La rândul său, psihologul Daniel David a declarat că „după prezentările ştiinţifice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj_Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara, mă bucur să pot discuta concluziile monografiei şi într-un cadru mai general, accesibil oamenilor de cultură şi publicului larg. Feedback-urile rezultate din aceste discuţii au un rol major în finisarea concluziilor monografiei, care va apărea în luna iunie la editura Polirom".

Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, care a devenit parte a Programului „Capitala Europeană a Tineretului. Cluj Napoca 2015", este susținut puternic de către de Ursus şi municipalitatea clujeană.

Proiectul, care a intrat în cel de-al treilea an de activitate, este realizat și cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Comenteaza