Radu Preda vorbeşte la TVR Cluj despre rolul creştinilor în societatea de azi

Radu Preda vorbeşte la TVR Cluj despre rolul creştinilor în societatea de azi
Teologul Radu Preda vorbeşte despre rolul şi locul creştinilor în societatea de astăzi, joi seara la sediul din Cluj al postului public de televiziune.

Conferinţa are loc joi la ora 18 şi include momente muzicale susţinute de soprana Nicoleta Maier, acompaniată la pian de Codruţa Ghencean. Intrarea esate liberă,

"Probabil că unul dintre cele mai uimitoare paradoxuri ale României de azi este lipsa evidentă de consecințe a statutului ei spiritual. Cu o populație care se declară într-o proporție covârșitoare religioasă, mai precis creștină, România nu are un autentic partid creștin-democrat, nu este în posesia unei legislații coerente, care să reflecte compoziția confesională a electoratului, prezintă în continuare statistici înfiorătoare la rata avorturilor, a cancerelor de col uterin, a mortalității infantile etc. Să mai adăugăm gradul ridicat al corupției, subculturalizarea mediatică, victoria mediocrității și exilul competenței. Una peste alta, în România de azi cineva nu își face treaba. Demisia etică este la ordinea zilei. Motiv să ne întrebăm, deloc retoric, care ar putea fi locul și rolul creștinilor în spațiul public. Răspunsul urmărește trei aspecte: luarea în serios a vieții liturgice, asumarea responsabilității civice și efortul educării generațiilor care vin după noi", spune Preda în prezentarea evenimentului.

Conferința "Locul și rolul creștinului în societatea de azi" face parte dintr-o serie de prelegeri organizate lunar de TVR Cluj care urmăresc inițierea unui dialog între Biserică și societate prin mass-media, dar şi evidenţierea tinerelor talente de la Academia de Muzică "Gh. Dima" care vor interpreta diverse lucrări în cadrul conferințelor.

Etichete
Comenteaza