Rampa temporară de deşeuri de la Pata Rât, reautorizată de Agenţia de Mediu

Rampa temporară de deşeuri de la Pata Rât, reautorizată de Agenţia de Mediu
Deşeurile din Cluj-Napoca vor fi depozitate tot la Pata Rât, chiar dacă rampa a fost închisă în urmă cu doi ani: Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului a reautorizat rampa temporară, în urmă cu câteva zile, cel puţin pentru activitatea de sortare a deşeurilor reciclabile.

Rampa ecologică, ce are un caracter temporar dar este funcţională de doi ani, este administrată de Salprest Rampă SA. Prima autorizare a primit-o în iulie 2010, la doar două zile după ce vechea groapă de gunoi a Clujului, cea de la Pata Rât, a fost închisă cu jandarmii. Acum, rampa a primit din nou avize, de data aceasta pentru colectarea de deşeuri reciclabile, la cererea Salprest Rampă SA.

La baza luǎrii deciziei de autorizare au stat garantarea de către Salprest a faptului că aerul, apa şi solul vor fi protejate. Autorizaţia de mediu va fi emisă dacă în termen de 30 de zile lucrătoare nu vor fi formulate observaţii împotriva acesteia.

Rampa temporară de deşeuri a Salprest Rampă SA a fost avizată în 19 iulie 2010 de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, după ce în weekend toţi operatorii de salubritate au fost nevoiţi să depoziteze gunoaiele la rampa din Huedin. Autorizaţia a fost emisă de şeful de atunci al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARPM) Cluj, Anna Horvath, actual viceprimar.

Zsolt Imre Vig, directorul adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, spune că autorizaţia se referă la activitatea de sortare a deşeurilor reciclabile. "Deocamdată nu e autorizată, mai e nevoie de ceva documente. Am fost şi pe amplasament, şi pe acel perimetru intră doar deşeurile reciclabile". El spune că Salprest Rampă SA a cerut şi prelungirea autorizaţiei pentru colectarea temporară a deşeurilor din Cluj, "dar chiar azi le-am trimis o adresă, pentru că au nevoie de documente suplimentare; în cel mai bun caz, dacă ni le trimit pe mâine, săptămâna viitoare putem semna decizia iar dacă nu sunt obiecţii autorizaţia e valabilă în 30 de zile".

Comenteaza